JUDISKA SEDER Den judiska sångerskan Pink konfronterades av anti-omskärelsebudskap på en av sina konserter. Budbäraren blev häcklad från scenen av sångerskan och kastades ut med orden ”få ut cancern härifrån”.

I onsdags konfronterades popsångerskan Alecia Beth Moore, mer känd under artisnamnet Pink, av en ”anti-omskärelsedemonstrant” på en konsert i Texas, USA. Mannen som vill att pojkars kroppar ska vara okränkbara visade ett meddelande på sin telefon där det stod ”omskärelse: Grymt och skadligt”.

Den judiska artisten Pink valde att avbryta sitt sjungande för att läxa upp mannen som inte tycker att man ska skära i spädbarns penisar. En video från händelsen finns på Youtube, dock lämnar kvaliteten på inspelningen en del att önska.

— Du gör en hel poäng emot omskärelse visst? Har du en bra känsla kring dig själv? Mår du bra? Du spenderade så mycket pengar för att komma hit och göra det där? Kom igen grabben, kommenterade hon från scenen.

Judisk tidning berättar om omskärelse

I en artikel om händelsen med Pink och den oroade mannen skriver Jerusalem Post om att det inte är första gången som sångerskan får utstå kritik för sitt stöd för omskärelse. 2019 delade hon en bild av sin son på stranden där han var naken och hennes följare fördömde hennes beslut att lägga sin son under kniven.

Pink visade dock ingen förståelse för hennes följares inställning till den judiska seden utan kommenterade ”Det är något allvarligt fel på er alla. Är ni allvarliga?

Vidare berättar tidningen om den judiska traditionen med omskärelse.

Omskärelse är en traditionell ritual där förhuden tas bort från penisen.

Inom judendomen sker ritualen i en ceremoni känd som brit milah då en bebis är åtta dagar gammal. Muslimer utför också omskärelser som en religiös tradition.

Jerusalem Post

Mannen som konfronterade Pink på konserten fick abrupt lämna konserten då sångerskan beordrade att ”cancern” skulle eskorteras ut från arenan.

— Han kom hit ikväll för att tala om omskärelse. Ta bort det, ni måste få ut detta härifrån. Ta bort cancern härifrån, dundrade judinnan från scenen.