Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Judiska Bonnier expanderar i Skåne

Av Redaktionen, 2021-07-08
redaktionen@nordfront.se

MEDIA. Den judiska mediekoncernen Bonnier expanderar ytterligare och köper upp två skånska dagstidningar. Snart kontrollerar man den lokala nyhetsrapporteringen över hela landet.

Den judiska mediekoncernen Bonnier har de senaste åren haft en aggressiv uppköpningskampanj som nästan skapat en monopol för lokal nyhetsrapportering i Sverige. Största förvärvet var lokalmediekoncernen MittMedia förra året som äger ett stort antal dagstidningar i Mellansverige. Men man har också tidigare köpt exempelvis Hall Media som äger tio lokaltidningar som går att prenumerera på, tolv nyhetswebbplatser och sju ”gratistidningar” i Småland och Västergötland.

I samband med köpet Hall Media krävde Bonnier också statligt bidrag för att kunna fortsätta sin verksamhet.

Nu expanderar Bonnier i Skåne med köpet av AB Skånska Dagbladet, som äger tidningarna Skånska Dagbladet och Norra Skåne – två dagstidningar med centerpartistisk inriktning och med sammanlagt cirka 25 000 prenumeranter.

Uppköpet sker dessutom genom att man ”går ihop” med koncernen Gota media. Enligt ett pressmeddelande köper man upp de två tidningarna för att ”vända de bägge varumärkena till lönsamhet”.

”Genom att samordna tidningen med våra övriga verksamheter får vi kostnadssynergier och avsikten är att vända till lönsamhet. Både SKD och NSK har fina traditioner som är viktiga att värna, och bägge tidningar kommer behålla sina politiska inriktningar”, säger Mikael Nestius, affärsområdeschef Bonnier News Local, i pressmeddelandet.

Nu är norra Norrland den enda delen av landet där Bonnier inte dominerar lokaltidningsutbudet med sitt ägande.


  • Publicerad:
    2021-07-08 11:30