JUDENHETEN. Efter en lyckad upplysningskampanj om judendomen kräver nu Judiska världskongressen återigen att Sveriges regering förbjuder Nordiska motståndsrörelsen.


Informationsfilm om Judiska världskongressen.

Nordfront rapporterade tidigare om att Nordiska motståndsrörelsen under Jom Kippur, judendomens ”heligaste” dag på året, genomförde en folkupplysningskampanj i hela Norden. Med affischer och flygblad berättade man bland annat om hur omskärelse på judiska pojkar går till, vad judarna egentligen gör på Jom Kippur och vad judiska rabbiner säger om icke-judar.

Upplysningskampanjen väckte stor uppmärksamhet i hela Norden, bland annat av juden Svante Weyler från Svenska kommittén mot antisemitism, som i en artikel i den judiska dagstidningen Dagens Nyheter (DN) bland annat citerade långa stycken av texter som fanns på affischerna.

LÄS ÄVEN: Under Jom Kippur: Jude tar fram sin penis och berättar att han jobbar med barn

Detta har lett till att Judiska världskongressen ( World Jewish Congress, WJC) för åtminstone tredje gången offentligt kräver att regeringen förbjuder Nordiska motståndsrörelsen. Detta skriver Petra Kahn Nord, Sverigerepresentant för WJC, i ett ”öppet brev” till regeringen i Göteborgsposten (GP).

Att organisationen upplyst folket om judendomens mindre kända baksidor beskriver hon som ett ”budskap” som bygger på ”klassiska antisemitiska myter som anklagar judar för folkmord, planer på världsherravälde och som beskriver judar som sexuellt perverterade och blodtörstiga”. Hon bemödar sig dock inte med att bemöta informationen som spreds under kampanjen eller ifrågasätta äktheten av de judiska citat som fanns på vissa affischer.

”Valet av Jom Kippur är inte slumpmässigt”, konstaterar hon också, vilket förstås Nordiska motståndsrörelsen redan har berättat att det inte var via sin hemsida. Hon försöker också koppla informationskampanjen till terrorism och folkmord genom att påpeka att en tysk ska ha försökt att angripa en synagoga under Jom Kippur, samt att den judiska mytologin om ”förintelsen” också ska ha någon typ av koppling till den judiska högtiden.

Vidare hävdar hon att ”enskilda judar har offentligt beskrivits som folkförrädare”, vilket är ytterligare en myt som ofta upprepats av judar sedan Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg på Jom Kippur 2017. I verkligheten pekades enskilda judar, likväl som icke-judar, ut som ”förbrytare” och det är oklart hur WJC menar att judar ska kunna förråda ett folk som de inte ens tillhör.

Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski var en av de judar som pekades ut som ”förbrytare” i Göteborg 2017. De flesta som pekades ut som förbrytare var dock icke-judar och därmed inte något som tycks beröra WJC. Foto: Nordfront.

Kahn Nord påstår även att Judiska föreningen i Umeå lade ner sin verksamhet 2017 efter att man mottagit ”regelbundna hot från Nordiska motståndsrörelsen”. Som Nordfront tidigare har visat bestod dessa påstådda hot i verkligheten av två klistermärken som någon satt i närheten av lokalen.

LÄS MER: Judar i Umeå slår rekord i fake news

Ett föregångsland i hanteringen av Nordiska motståndsrörelsen är enligt Kahn Nord Finland, som nyligen valde att avskaffa landets yttrande- och föreningsfrihet genom att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen. ”Förbudet mot den finska grenen gjorde att det finska samhället inte behövt möta dess hatfulla propaganda mot landets judar”, skriver Kahn Nord.

WJC kräver därför nu återigen att Sverige avskaffar sitt eget folks yttrandefrihet för att ingen ska kunna upplysa allmänheten om judenhetens förehavanden:

Vill Sverige verkligen på allvar verka mot rasism och antisemitism bör Sverige följa Finlands exempel och förbjuda rasistiska och nazistiska organisationer som Nordiska motståndsrörelsen. World Jewish Congress anser att Kommittén om förbud mot rasistiska organisationer bör lämna lagförslag som möjliggör att Nordiska motståndsrörelsen förbjuds samt att riksdag och regeringen säkerställer att dessa förslag blir verklighet.

Samma krav framfördes offentligt av WJC i samband med Motståndsrörelsens Göteborgsdemonstration 2017 men också efter Motståndsrörelsens 1 maj-demonstrationer i Ludvika och Kungälv förra året.

WJC har också bedrivet flera hetskampanjer mot Nordiska motståndsrörelsen, där man med lögner försöker utmåla organisationen som kriminell. Samtidigt har man öppet erkänt att anledningen till att man använder sitt internationella inflytande för att pressa Sveriges regering att förbjuda Motståndsrörelsen är att man fruktar organisationen och den växande antisemitismen i landet. ”Inget annat alternativ finns om vi vill säkerställa möjligheten för svenska judar att verka i trygghet”, avslutar WJC sitt öppna brev.


  • Publicerad:
    2020-10-02 17:41