UTRIKES. På sin hemsida hyllar det judiska glassföretaget Ben & Jerry’s att 9 000 afghanska män får stanna i Sverige. Nu har information framkommit om att en av cheferna för Ben & Jerry’s i Sverige är sambo med afghanernas talesperson Fatemeh Khavari.

Judarna Ben Cohen och Jerry Greenfield, grundarna av Ben & Jerry’s.

Under torsdagen väntas Sveriges regering rösta igenom ett lagförslag som innebär att 9 000 afghanska män får stanna i landet. Detta hyllas av det judiska glassföretaget Ben & Jerry’s som skriver på sin hemsida att man kommer fira beslutet med ett ”kärlekståg genom Sverige”. I texten hyllas även batikhäxföreningen ”Vi står inte ut”. Bland annat skriver man:

Vi på Ben & Jerry´s tror på social rättvisa och på att vara medskapare av de samhällen vi vill skapa. Vi kommer att fortsätta att stödja den humanistiska folkrörelsen som river de murar som stänger ute människor och vara delaktiga i att skapa medmänskliga och interkulturella samhällen.

Den förändring våra vänner i Ung i Sverige och Vi skapar Medvind lyckats med hittills bidrar till ett medmänskligare samhälle för oss alla.

Nu firar vi tillsammans att kärleken segrat och att vi alla tagit ett viktigt steg mot en mer medmänsklig flyktingpolitik. Kom med du också!

– Vi är inget vanligt glassföretag. Ben and Jerry’s grundades av två aktivister, och vi har alltid tagit ställning i olika frågor. I det här fallet tycker vi att det är viktigt att stå upp för en mer human flyktingpolitik, eftersom vi anser att det är en av de avgörande frågorna för vår tid, säger Soledad Piñero Misa, en av cheferna för Ben & Jerry’s i Sverige, till Aftonbladet.

Den rutinerade antisvenska aktivisten och Ben & Jerrys-chefen Soledad Piñero Misa. Foto: Antonia85 (CC-BY-3-0).

Nu har det dock visat sig att Soledad Piñero Misa, en av cheferna för Ben & Jerry’s i Sverige, är sambo med talespersonen för afghanernas aktivistorganisation Ung i Sverige, Fatemeh Khavari. En fråga man skulle kunna ställa sig är om det är rimligt att judisk-amerikanska glassföretag ska tillåtas påverka opinionen i Sverige på detta uppenbara sätt.

Detta är långt ifrån första gången Ben & Jerry’s, som grundades av judarna Ben Cohen och Jerry Greenfield, gör politiskt korrekta och antivita ställningstaganden. Bland annat har man tagit ställning för afroamerikanen Barack Obama. De har även skänkt pengar till International Rescue Committee (IRC) och den antivita appen ”Welcome App”

Källor:
Ratsit
Aktivistiskt ledarskap gör att det omöjliga blir möjligt– 9 000 nya möjligheter! Hoppa på kärlekståget med oss!
Har politiker mutats? Ben & Jerry-chef är sambo med afghanledaren Fatemeh Khavari


  • Publicerad:
    2018-06-06 15:00