I dagarna släpptes, efter ett år av rättsliga tvister, identiteten på ledaren för ett judiskt nätverk som lurat europeiska kvinnor till Israel i hopp om arbete. Istället har kvinnorna tvingats till prostitution och sålts som sexslavar.

människohandel

Den judiska tidningen Hareetz publicerade i går namnet på David Digmi, som lett den största traffickinghärvan i Israels historia. Han beskrivs som en nyckelperson med kontakter i både gamla Sovjet, Storbritannien, Cypern och Belgien. Han har under mer än ett decennium gjort sig skyldig till försök till våldtäkt, kvinnohandel, koppleri, utpressning, narkotikainnehav samt många fler brott. Brott som han nu kanske slipper undan genom att agera informatör och vittna i rätten, samtidigt som flera av de inblandade nu blivit dömda till fängelse i tre till arton år. Någon bild av Digmi har ännu inte släppts.

Digmi uppger till Israelisk polis att kvinnorna skall ha smugglats in i landet från Egypten eller flugits in från Turkiet, för att sedan ha förts till en lägenhet på Yeshayahu gatan i Tel Aviv. Digmi blev sedan kontaktad av sina kumpaner för att komma och välja ut de kvinnor han ville köpa:

”Jag skulle titta på flickorna och undersöka dem. Hur de såg ut, titta på deras bröst, på deras kroppar. … De som var med mig vid undersökningarna översatte vad jag sade till flickorna eftersom de endast kunde ryska. De översatte mina instruktioner, att flickorna skulle strippa och vända på sig medan jag kontrollerade dem.”

Digmi skall tillsammans med några av de åtalade judarna Rami Saban, Avi Yanai, Shmuel Malka, David Moraidi, Yaakov Moraidi och Golan Ezrad ha använt mycket våld mot kvinnorna för att göra dem kontrollerbara.

Nordfront har tidigare rapporterat om att Israel historiskt sett sysslat med sexhandel av främst vita europeiska kvinnor. Tidningen Jerusalem Post bekräftade redan i en artikel 2001 att det sker en organisera sexhandel med kvinnor. Uppgifterna gjorde då gällande att det handlar om över 3000 europeiska kvinnor per år som säljs och utnyttjas i Israel. En artikel som senare togs bort från tidningens hemsida.

Källa:
Biggest trafficker of women in Israeli history finally exposed


  • Publicerad:
    2013-02-06 15:28