MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Aktivister och medlemmar från norska Rede 1 delade nyligen ut varma kläder och julmat åt utsatta och hemlösa i Oslo centrum.

Aktivister från norska Rede 1 genomförde under förra veckan en aktion i centrala Oslo för att hjälpa utsatta norrmän som har blivit svikna och förrådda av ett system som varken har vilja eller förmåga att hjälpa dem. Ett folkfientligt system som prioriterar alla andra och allt annat än sitt eget folk.

LÄS ÄVEN: Julaktion i centrala Oslo – delade ut paket och mat till hemlösa (2016)

I nationalsocialismen och folkgemenskapens anda önskade därför Motståndsrörelsen att göra en insats för de socialt utsatta och behövande i den norska huvudstaden. Dels för att ge en hjälpande hand och uppmuntran, under en tid på året som kanske kan upplevas som särskilt tung för den målgruppen, men också för att i praktiken belysa organisationens nationalsocialistiska politik och vision för Norden.

Liksom staten har ett ansvar att kunna erbjuda arbete till alla arbetsföra måste också staten kunna ta hand om de som inte är arbetsföra. De som är sjuka eller skadade så gravt att de inte kan arbeta med någonting måste ha det stöd av samhället som behövs för att ändå kunna få ett drägligt och värdigt liv.

Välfärden och det sociala skyddsnätet får aldrig bli en klassfråga utan ska gälla för hela folket oavsett inkomst. En stor budget skall avsättas för att idrott och hälsa, vård och omsorg ska hålla högsta möjliga standard.

Vår väg, punkt 7

Rede 1 hade på förhand samlat in en hel del varma kläder, samt köpt in varma underkläder, vantar och mössor, som skulle delas ut. Matlådor och varmt kaffe togs också med, bland annat julmat i form av revbensspjäll och hembakta pepparkakor.

Medlemmar delade in sig i två grupper som täckte varsitt område i centrala Oslo. Enligt redeschef Tommy Nyberg så tog det inte mer än en timme innan allt var utdelat.

— Särskilt de varma underkläderna var populärt, men även maten var väldigt uppskattad. Matlådorna åts antingen på plats, eller paketerades omsorgsfullt ner i påsar eller väskor.

Nyberg berättar vidare att behovet av hjälp till utsatta norrmän är påtagligt, och meddelar att redet kommer att genomföra liknande aktioner snart igen.

— Rede 1 kommer definitivt att genomföra liknande aktioner i början av nästa år. Vintern är lång och kall här i Norden, så vi gör vad vi kan.

Har du varma kläder eller annat som du önskar att donera till Motståndsrörelsens sociala arbete i Norge? Skicka i sådana fall ett mail till vinterhjelp@frihetskamp.net. Många bäckar små!

Fler bilder från aktionen

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.


  • Publicerad:
    2017-12-21 21:39