TYSKLAND. Den pakistanske man som greps misstänkt för att ha kört en lastbil rakt in i en folkmassa under gårdagen förnekar inblandning och har nu släppts. En anonym poliskälla menar att den riktige gärningsmannen fortfarande är på fri fot.

scania_tyskland

Osäkerheten kring den 23-årige pakistaniern som greps för attacken mot en julmarknad i Berlin under gårdagen uppges vara stor. Man har varken hittat dna-spår efter den misstänkte gärningsmannen i lastbilen och han ska inte heller ha haft några krutrester på sig trots att han misstänks ha skjutit den polske föraren när lastbilen stals. Mannen har nu släppts eftersom det saknas tillräckliga bevis för att häkta honom.

Enligt anonyma källor inom polisen som ska ha varit i kontakt med tidningen Die Welt är den verklige gärningsmannen fortfarande på fri fot och beväpnad. Polisen menar att man fortfarande är på sin vakt och uppmanar allmänheten att vara det också.

Islamska staten har nu genom sitt propagandaorgan Amaq tagit på sig dådet. Man har dock inte presenterat några bevis för att det är så.

Källor:
Kan vara på fri fot – polisens uppmaning: ”Var på er vakt”
Misstänkt terrordåd på julmarknad


  • Publicerad:
    2016-12-20 19:20