HETSJAKT. Juristen som nyligen hängdes ut efter att ha skrivit invandringskritiska kommentarer på internetforumet Flashback tar nu avbön från sina ståndpunkter och tvingas gå från sin tjänst i Bryssel.

Skärmdump från Aftonbladet.se.

Skärmdump från Aftonbladet.se.

Aftonbladet inledde igår ett nytt drev mot ”hatare” och menade samtidigt att tidningen nu har tillgång till Flashbacks databas genom sitt samarbete med den kriminella och vänsterextrema Researchgruppen. Bland annat lyckades man få en läkare att göra avbön från vad han skrivit på Flashback och tidningen uppgav att läkaren var ”mycket ångerfull” över de ”fruktansvärda saker” han skrivit.

Den 30-årige juristen Joel Ankar, som till alldeles nyligen arbetat i Bryssel som medarbetare till Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Kristina Winberg, valde dock att inte kommentera Aftonbladets hetsjakt angående hans påstådda förehavanden på ett internetforum. Detta ledde till att Ankar hängdes ut med namn och bild av tidningen.

Uthängningen resulterade i att flera EU-parlamentariker anmälde Ankar till EU-parlamentets ordförande Martin Schulz. Nu står det klart att juristen inte längre kommer att ha kvar sin tjänst.

— När han anställdes av Europaparlamentet skrev han under ett dokument om en uppförandekod som han nu brutit emot, säger folkpartiets Cecilia Wikström i ett pressmeddelande.

Joel Ankar ska nu avgå med omedelbar verkan uppger juristens tidigare medarbetare Kristina Winberg.

Ankar själv menar i ett SMS till tidningen Metro att han tar avstånd från sina tidigare ståndpunkter och att han har ”mognat”:

Jag tar starkt avstånd ifrån vad jag skrivit på Flashback för 6-7 år sedan. Uttalandena jag gjorde då skrevs i affekt och präglades av okunnighet, okänslighet och ilska. Jag är en annan person idag och har mognat betydligt. Jag vill be om ursäkt till de som känt sig kränkta eller illa berörda av mina uttalanden.

Källa:
SD-juristen erkänner rasistiska kommentarer: ”Jag är en annan person idag”


  • Publicerad:
    2015-02-10 19:00