HETSJAKT. Nyligen hängde Aftonbladet ut personer som skrivit invandringskritiska kommentarer på Flashback, något som ledde till att juristen Joel Ankar fick sparken. Men Aftonbladet är inte nöjd med sin uthängning eftersom Ankar fortfarande jobbar kvar.

Skärmdump från Aftonbladet.se.

Skärmdump från Aftonbladet.se.

Juristen Joel Ankar skrev ett antal invandringskritiska kommentarer och kallade Jerzy Sarnecki för ”judesvin” för flera år sedan. Han hängdes ut som ”hatare” i Aftonbladets drev för två veckor sedan, tog avstånd från de gamla kommentarerna men förlorade också sin anställning som jurist i Bryssel för Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Kristina Winberg tack vare Aftonbladets uthängning.

Men Ankar jobbar fortfarande kvar, konstaterar Aftonbladet missbelåtet efter att ha följt upp ärendet för att säkerställa att Ankar verkligen blivit av med sitt jobb.

– Han jobbar inte politiskt, utan i dagsläget gör han administrativa uppgifter, som fakturor och kalendrar, säger Kristina Winberg om juristen Joel Ankars uppgifter.

– Det är Europaparlamentet som anställt honom, på min rekommendation. För att det ska bli en uppsägning är det en väldigt lång procedur där man måste utreda detta med jurister och så vidare, och de får ta ställning. Det är inte så enkelt, säger Winberg till Aftonbladet.

Winberg säger att när hon lovade att Ankar skulle få gå ”på dagen” uttalade hon sig i affekt när Aftonbladet pressade henne.

– Jag var lite i chocktillstånd när ni ringde mig och det tog mig en vecka att kunna smälta. Jag har lämnat in ”brist på förtroende” till Europaparlamentet och nu är det upp till dem att avgöra, säger hon.

Källa:
SD-jurist fick sparken – jobbar fortfarande kvar hos Winberg


  • Publicerad:
    2015-02-27 12:20