VALET 2022 Under dagen höll Nordiska motståndsrörelsen torgmöte cirka 100 meter från kommunhuset, som också agerar vallokal. Nordfront rapporterar direkt från Munkedal.

Alldeles strax håller Nordiska motståndsrörelsen ett torgmöte cirka 100 meter från kommunhuset i Munkedal, som dagen till ära agerar vallokal. Motståndsrörelsens toppkandidat Fredrik Vejdeland håller tal.

Motståndsrörelsens kandidater i Munkedal: Fredrik Vejdeland och Samuel Johansson.

Uppdatering 12:30

Vedjeland vänder sig direkt till väljarna och uppmanar dem att inte rösta på folkförrädare som vill byta ut det svenska folket. I Munkedal är SD största parti men kan dock inte genomdriva sin politik då Moderaterna och Liberalerna styr tillsammans.

Vejdeland uppmanar därför SD-väljare att istället lägga sin röst på Motståndsrörelsen:

— Om ni vill att Nordiska motståndsrörelsen ska föra den politik ni vill att Sverigedemokraterna ska göra så ska ni ge Nordiska motståndsrörelsen ett mandat i Munkedal. Men det är också så att om ni vill hjälpa Sverigedemokraterna att få igenom sin politik så ska ni ge Nordiska motståndsrörelsen ett mandat, säger Vejdeland.

— Och det här låter säkert konstigt men det är inte bara Nordiska motståndsrörelsen som gynnas av att Nordiska motståndsrörelsen kommer in i Munkedals kommunfullmäktige, utan det gör också Sverigedemokraterna.

Vejdeland säger att Motståndsrörelsen kommer att ändra på hela dynamiken i kommunfullmäktige ifall man kommer in. Då kommer det att bli Motståndsrörelsen och inte SD som blir ”extremisterna”, hävdar han.

— Vilket är en roll som vi för övrigt kan ta. Vi är stora pojkar!, säger Vejdeland till applåder.

Aktivister på torgmötet i Munkedal.

Uppdatering 12:40

Vejdeland fortsätter i sitt tal med att det inte endast är för Sverigedemokraternas skull som Motståndsrörelsen behövs i Munkedal.

— Det behövs en röst för svenskarna som inte är rädda för att säga ifrån och som inte tar skit. Det är Nordiska motståndsrörelsen. Vi kompromissar inte om svenskars rättigheter, vi är inte rädda för konflikter, vi är inte rädda för debatt – vilket politikerna här i Munkedal verkar livrädda för, säger Vejdeland.

Vidare säger Vejdeland att Motståndsrörelsen kommer att belysa och avslöja all korruption i kommunen.

— Nordiska motståndsrörelsen behövs i Munkedal kommunfullmäktige för att politiker ljuger, schakrar, mörklägger och är korrumperade – även i Munkedal. Vi kommer använda den insyn vi får till att gå ut direkt till folket om vad som sker bakom kulisserna. Exempelvis vilka bostadsområden som kommer att utsättas för tvångsintegration, vilka hemliga asylboenden som planeras, vilka politiker som är mest drivande i folkutbytet och sådana saker, men överhuvudtaget alla oegentligheter som pågår – ni kommer att få reda på det av oss. För vi är inte deras kompisar.

Till de som tror att Motståndsrörelsen endast är ett ”enfrågeparti” som vill stoppa invandringen förklarar Vejdeland att man har en hel ideologi bakom sig, till skillnad från de andra partierna som endast ”en del av en liberal världsordning där globala kapitalister härskar”.

— Men förutom att vara globalistlakejer så är partierna principlösa och kan svänga hit och dit, vilket vi inte minst sett under det här valet. Vi gör inte det – vi följer våra egna principer, förklarar Vejdeland.

Uppdatering 12:50

Vejdeland avslutade talet med att berätta att Motståndsrörelsen sätter stort värde på familjen och samhällets äldre.

— Vi kommer att driva en familjepolitik där kvinnor kommer kunna vara hemma med sina barn längre. Vi vill fördubbla föräldrapenningens längd, höja lägsta ersättningsnivån, höja barnbidrag och flerbarnstillägg. Vi kommer också motverka kulturmarxistisk indoktrinering på förskolor och skolor. Inga transor ska komma och ”undervisa” våra barn, barn ska inte sexualiseras, dom ska inte hjärntvättas i genus, hbtqp, könsidentitet, säger Vejdeland.

Om de äldre lovar Vejdeland att Motståndsrörelsen ska arbeta för en bättre äldreomsorg och höjda pensioner.

— Det är vår förbannade plikt att ta hand om våra äldre!, dundrar han.

— De som vårdar äldre ska vara svenskar som känner ett större ansvar för att ta hand om våra äldre och som de äldre känner förtroende för. Lyssna på arbetarna. Deras åsikter är ofta väldigt värdefulla, särskilt i kommunerna där politiken styrs efter mer praktiska behov, fortsätter Vejdeland.

Avslutningsvis uppmanar han alla att tänka efter innan man röstar.

— Om ni inte röstar på Nordiska motståndsrörelsen så kommer ni rösta på fortsatt invandring till Munkedal. Ni kommer rösta för att svenskar ska drabbas av mångkulturens konsekvenser i Munkedal i form av förnedringsrån, våldtäkter och annat, ni kommer rösta för att svenskar ska bli fortsatt diskriminerade på bostads- och arbetsmarknaden – även här i Munkedal.

Efter talet samtalar Vejdeland och aktivisterna i näste 2 med väljare kring vallokalen. Minst två personer ska ha uttryckt att de nu kommer att rösta på Motståndsrörelsen efter att ha hört Vejdelands tal.

Fredrik Vejdeland efter torgmötet i Munkedal på valdagen.