USA Det offentliga firandet av 4 juli har helt ställts in i Highland Parks, Illinois. Detta då någon skjutit rakt in i en folkmassa.

Bilder från paraden.

Det är i staden Highland Parks som rapporter kommit om att polisen besvarat ett larm om en skjutning mot en folkmassa under firandet av den amerikanska självständighetsdagen, rapporterar bland annat NBC Chicago.

”Håll er undan från området – låt polisen och blåljuspersonal göra sitt arbete”, har Lake County Sheriff skrivit på Twitter.

Staten Illinois polis skriver:

Illinois statliga polis hjälper just nu Highland Park-polisen med en pågående skjutning som skedde vid Highland Parks parad. Allmänheten råds att undvika området kring Central Ave och 2nd St. i Highland Park.

Det är ännu oklart huruvida det finns några skadade eller döda, men Chicago Sun-Times citerar flera vittnen, vars uppgifter tyder på att det finns både och:

— Jag hörde 20 till 25 skott, som kom i snabb följd. Så det kan inte ha varit ett handeldvapen eller ett hagelgevär, säger en Highland Parks-bo till tidningen.

Aftonbladet uppger dock att minst två ska ha dött, men oklart var uppgifterna kommer från.

Efter skjutningen, som ska ha skett i anknytning till självständighetsparaden, ska vittnet ha sett skjutna människor, inklusive ”en kvinna täckt med blod”. Enligt vittnet ska hon inte ha överlevt.

Andra vittnar om hur människor flytt i panik och blod på gatorna. Highland Parks statsledning har meddelat att det officiella 4 juli-firandet har ställts in helt i staden.

Det finns i skrivande stund inga uppgifter om att någon misstänkt ska ha gripits eller oskadliggjorts.

Uppdatering 20:15

Enligt nya uppgifter ska minst sex personer ha avlidit i attacken medan en vårdas på sjukhus för sina skador, uppger DN. Polisen har spärrat av ett stort område i staden och eftersöker en man i 20-årsåldern för dådet. Ett gevär ska ha hittats på ett hustak, som misstänks ha använts i skjutningen.

Uppdatering 21:00

Enligt nya uppgifter vårdas minst 31 personer på sjukhus efter attacken, skriver CNN. Dödssiffran sägs dock fortfarande ligga på 6.

Polisen har gått ut med att det pågår en jakt efter en misstänkt, som bedöms vara beväpnad och mycket farlig.

Samtidigt har även grannstaden Evanston ställt in kvällens fyrverkeri och även spärrat av alla stränder.

Uppdatering 21:48

Enligt CNN söker polisen ”en vit man mellan 18-20 år” i samband med dådet.

Nordfront följer utvecklingen.