FRÄMLINGSINVASIONEN. Efter händelserna i Köln under nyår, då arabiska och afrikanska invandrarhorder trakasserade och våldtog tyska kvinnor, går nu Tysklands justitieminister ut och säger att terrorn i Köln planerades i förväg.

epaselect_germany_cologne_sex_attacks

Under nyårsafton drabbades flera städer i Tyskland av massiva upplopp som startats av utomeuropeiska invandrare från Mellanöstern och norra Afrika. Under dessa upplopp trakasserades tyska kvinnor sexuellt på löpande band. Polisen stod handfallna och kunde inte göra något medan gängen fritt kunde terrorisera den tyska befolkningen. Den tyska staden Köln drabbades hårdast av dem alla.

Efter händelserna i Köln går nu landets justitieminister Heiko Maas ut och säger att upploppen planerades i förväg.

— Ingen kan få mig att tro annat än att det var avtalat och förberett, säger justitieministern till en tysk tidning.

Till en annan tysk tidning säger han:

— Ingen ska säga till mig att det här inte var samordnat eller planerat. Misstanken är att ett specifikt datum och en förväntad folkmassa utsågs.

Samtidigt avfärdar han att terrorn inte skulle ha planerats i förväg med att ”om så många träffas för att begå brott verkar det hela på något vis planerat”. Justitieminister Maas uttalanden till media angående händelserna i Köln där han fördömer det hela kan anses vara motsägelsefullt då han och resten av de politiska ledarna i Tyskland står bakom massinvandringen.

Bland annat så har den invandringskritiska rörelsen Pegida starkt kritiserat förbundskansler Angela Merkel och den invandringspolitik som hon för. Terrorn i Köln är enligt Pegida ett resultat av massinvandringen till Tyskland. Under lördagen anordnade man därför en demonstration i Köln för att protestera mot främlingsinvasionen och kriminaliteten som följer den.

I detta nu undersöker den tyska polisen ifall gängen planerade på sociala medier att starta upplopp i flera tyska städer. Samtidigt som kaoset under nyår chockat tyskarna vänder nu Merkel kappan efter vinden och vill att lagstiftningen ska förändras så att asylsökande och illegala invandrare som begår brott ska kunna utvisas snabbare.

Källor:
Kaoset i Köln ”var planerat”
Tyska justitieministern: Övergreppen i Köln var planerade


  • Publicerad:
    2016-01-10 17:25