INRIKES Tidigare i veckan avslöjades Överbefälhavarens otrohetsaffär. Nu berättar soldaterna om när de tog honom på bar gärning.

Nordfront skrev i tisdags om att Överbefälhavaren (ÖB) Micael Bydén har avslöjats med att ha en otrohetsaffär vid Karlbergs slott.

Tidningen Stoppa Pressarna har intervjuat ett antal kadetter vid militärhögskolan, som berättar om händelsen. Flera av officersaspiranterna har sett Bydén tillsammans med kvinnan – något som har varit ett hett samtalsämne på Karlberg.

— Det var nog mitt livs pinsammaste ögonblick, det var sent på natten. Jag kunde inte sova och tänkte passa på att vårda materiel, bland annat putsa mina kängor. Klockan var närmare tre på morgonen och då kommer chefen (ÖB, reds. anm.) och den där kvinnan, han nickade mot mig men jag vågade knappt titta. Det var som att han drog hem ett krogragg, säger en av dem till Stoppa Pressarna.

Bydén brukar bland annat hålla tal för de blivande officerarna vid deras examensceremoni vid militärhögskolan. Men nu riktas skarp kritik mot ”förebilden”.

—  Vi är rätt många som känt till det och vi har tyckt det varit underligt. Jag upplever att det finns en hög medvetenhet kring säkerhetsfrågor inom Försvarsmakten och sedan gör vår ÖB på det här viset. Jag fattar det inte, ärligt talat. Jag brukar inte vara dömande men han har ju gått över gränsen, säger uppgiftslämnaren.