USA USA:s vicepresident Kamala Harris är mycket besviken på hur lite media skriver om henne. Under en intervju med Washington Post beklagade hon sig bland annat över att media inte lyfter fram hennes ”starka ledarskap”.

Den amerikanska vicepresidenten Kamala Harris har tidigare bemött kritik mot hennes ledarskap med att hänvisa till hennes egen ”godhet”. Nu attackerar hon media för att inte inse vilken briljant politiker hon är, skriver New York Post.

Det ska ha varit under en intervju med Washington Post som Harris berättade om hur besviken hon är på att media inte ger henne uppmärksamhet.

— Det finns saker som jag har gjort som vicepresident som helt och hållet demonstrerar styrkan i mitt ledarskap som vicepresident som inte har fått samma uppmärksamhet som jag tycker att Dobbs [upplösningen av abortpolicyn Roe v. Wade i högsta domstolen. reds. anm.] fick, säger Harris i intervjun.

I artikeln skriver också Washington Posts Jonathan Capehart att Kamala Harris haft ett ”alldeles utmärkt år” och hänvisade till flera ”höjdpunkter” under 2022 för vicepresidenten. En av dessa var enligt Capehart när Harris deltog i säkerhetskonferensen i München strax innan Rysslands invasion i Ukraina.

Harris fick då utstå kritik och hån efter att hon hävdat offentligt att Europa haft ”fred och säkerhet” sedan andra världskriget. Detta trots att halva Europa under flera decennier efteråt var under sovjetisk ockupation och det blodiga inbördeskriget i Jugoslavien under 90-talet.