SVERIGE. Det första offret som dödades i terrordådet i Stockholm var en förkämpe för massinvandring.

Rakhmat Akilov och Maïlys Dereymaeker.

Det första offret som blev nedkörd och dödad i Stockholm var den 31 år gamla belgiska psykologen Maïlys Dereymaeker. Hon arbetade i flera år som psykolog på belgiska Migrationsverket där hon aktivt försökte förhindra att illegala invandrare och asylsökare som fått avslag på sin asylansökan skulle bli deporterade. Nu har hon själv dödats av en asylsökare.

Den 7 april väntade hon på sina vänner vid hörnet av Drottninggatan och Olof Palmes gata när terroristen Rakhmat Akilov kom körandes i full fart med en stulen lastbil. Hon var den första som kördes ned och det tog hela två dagar att identifiera henne via DNA.

Akilov fick avslag på sin asylansökan 2016 och var tvungen att lämna Sverige innan december samma år. Eftersom han inte blev skickad till förvaring i väntan på utvisning försvann han istället från sin adress och gick under radarn, och kom senare att stjäla en lastbil och skickade flera personer i graven.

Innan terrorattacken ska Akilov ha kommunicerat med en IS-medlem vid namn Aby Fatyma. Han ska via meddelandetjänsten WhatsApp ha frågat om hur man tillverkar bomber samt informerat Fatyma om att han planerade att stjäla en lastbil och köra in den i en stor folksamling. Efter angreppet ska han igen ha kontaktat Fatyma och berättat att han nu hade utfört angreppet. Fatyma skrev då tillbaka:”Allahu Akbar, my brother, I cry, I love you”.

Källor:
Kjempet for asylsøkere – ble drept av asylsøker
Stockholm: Asylum-Helper Killed by Asylum Seeker


  • Publicerad:
    2017-04-14 19:10