LULEÅ. När Berit Lundqvist kom tillbaka från matbutiken fick hon en smärre chock. Ett stort hakkors var inristat på motorhuven på hennes bil. ”Jag höll på att svimma av”, säger Berit som misstänker att det hela är riktat mot henne personligen.

Norrbottens Media besökte Berit direkt efter att någon ritat ett hakkors på hennes motorhuv. Här poserar hon för tidningen med sin hakkorsförgyllda bil. Skärmbild: kuriren.nu. Klicka för större.

När Berit Lundqvist som bor i Luleå kom ut från en mataffär för några dagar sedan fick hon en smärre chock. Ett stort hakkors var inristat på motorhuven på hennes bil.

— Jag höll på att svimma av, berättar Berit för Norrbottens Media som möter henne bara någon timme efter den chockerande upptäckten.

När hon åkte för att handla fanns det ingenting inristat, det är hon säker på. Hon är därför övertygad om att någon ristat in hakkorset medan hon var inne och handlade.

— Det måste ha skett mellan elva och halv tolv, uppger Berit.

Symbolen är av modell större och täcker därför stora delar av huven. Händelsen är polisanmäld, men frågan är vem som dagtid skulle rista på någon annans motorhuv utanför en välbesökt matbutik?

Berit misstänker dock att det hela är riktat mot henne personligen för att hon bland annat är frispråkig på sociala medier.

— Jag är tydlig med vad jag tycker och har lagt ut saker på Facebook om vad jag anser om NMR, rasister, ja och SD för den delen också, berättar hon.

Berit säger att hon tänker ”allt möjligt” om det som har hänt och på fråga uppger hon att hon både är lite rädd och lite chockad.

Eftersom hon i nuläget misstänker att den som gjort detta mot henne mycket väl visste att det är hennes bil så kommer det att förändra hennes sätt att leva och agera.

— Ja, tyvärr blir det nog att jag ändrar mitt beteende. Man blir mer uppmärksam, säger hon.

Det finns i nuläget inga uppgifter om misstänkta eller att andra som parkerat utanför den aktuella butiken vid samma tidpunkt drabbats.

Källa:
Chocken: Stort hakkors inristat på motorhuven


  • Publicerad:
    2018-10-10 08:00