MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under lördagen sammanstrålade kamrater ur Näste 2 och Näste 5 för gemensamma offentliga aktiviteter i såväl Säffle som Åmål. Samtidigt delade medlemmar ut flygblad till hushåll på de bägge orterna. Nedan följer rapporten från dagen.

Den första aktiviteten för dagen hölls i centrala Åmål. Ett icke blygsamt antal aktivister och medlemmar ställde där upp med fanor och flygblad. Man fördelade sig till tre platser där det rörde sig mycket folk och sparkade därefter igång aktiviteten.

Folket i Åmål var överlag – förutom ett fåtal personer som ogillade yttrandefrihet – väldigt positiva till Nordiska motståndsrörelsens närvaro. En av dem som tog ställning mot yttrandefriheten var den lokala Ica-butikens chef – Susanne Enell – som tog butikens Facebook-sida i bruk för att på så vis kunna ta starkt avstånd från Motståndsrörelsens närvaro och politik.

Denna chef uttryckte även sin stora sorg i inlägget genom att beklaga sig över att aktivisterna hade grundlagen på sina sida och således inte ens kunde bötfällas. Senare i samma inlägg valde Susanne att vurma för “allas lika värde”. Enligt henne själv så ska “allas lika värde” inte på något vis kopplas till exempelvis yttrandefriheten, som definitivt inte ska gälla när det kommer till Motståndsrörelsen.

En hel del människor valde att i kommentarsfältet uttrycka sitt stöd för Nordiska motståndsrörelsen och sin negativa syn på Ica-Susannes uttalande. Samma stingsliga Susanne lyckades senare under dagen förstora upp det hela till en intervju med P4 Väst.

Trots allt detta liv skymtades endast två polisbilar till vid några tillfällen. Poliserna var dock inte på jakt efter någon dialog utan nöjde sig med att bevaka aktiviteten från bilen. Efter ett par timmar av diskussioner och ryggdunkningar avrundades aktiviteten i Åmål och man begav sig till Säffle.

I Säffle ställde aktivisterna upp sig på två platser: vid torget och vid en mataffär. Även här var många positiva och vid båda utdelningsplatserna sade flygbladsmottagare att de nog minsann skulle söka medlemskap i Motståndsrörelsen. En av dessa hade redan gått i de tankebanorna ett tag, så han ämnade göra det så snart han kommit hem.

Många tog emot flygblad och en bil full med ungdomar tog flera vändor runt torget under tiden som aktiviteten fortgick. Dessa tog emot flygblad, gav tummar upp och spelade olika typer av nationell musik för att visa sitt stöd för Motståndsrörelsen.

Efter någon timme avrundades dagen och alla var nöjda med samarbetet mellan de två nästena. Fler män och kvinnor lär efter dagens aktiviteter ansluta sig till kampen och fler gemensamma aktiviteter nästena emellan är att vänta! Vill du också dra ditt strå till stacken? Anslut dig redan idag!


  • Publicerad:
    2019-03-25 19:30