Söndagen den 6/3 så sammanstrålade Kampgrupp 501 och 502 för att för fjärde helgen i rad bedriva offentlig aktivitet i centrala Leksand.

Med tanke på att Vasaloppet gick av stapeln denna söndag så resonerade man i planeringsstadiet att mest lämpligt vore att började den offentliga flygbladsutdelningen strax efter första målgången i tävlingen, då säkert många stannat hemma för att följa loppet.

Men rushen av människor uteblev och aktivister och medlemmar fick helt sonika sadla om till flygbladsutdelning i brevlådor. Man delade upp sig i två grupper och vandrade runt i trappuppgångar och bostadsområden och delade organisationens propaganda. Tilläggas kan att uppdelningen i grupper passade ypperligt denna gång då man fick chansen att testa nyligen införskaffad kommunikationsutrustning, utfallet får ses som väldigt positivt.

Efter båda grupperna fått slut på sina flygblad så samlades man vid bilarna och bestämde att fika tillsammans på ett närliggande kafé innan man gick vidare med nästa planerade aktivitet för dagen. Kafét kan nu ses som annekterat, den som följer Mathias Wåg på Twitter förstår humorn.

När fikat inmundigats och många både trevliga och allvarliga diskussioner hållits så drog man vidare mot Statoil som ligger utefter riksvägen som går vidare upp mot Mora. En strategisk placering med tanke på aktiviteten som skulle hållas.

Aktivisterna ställde upp med banderoll och fana längs vägen så inga trafikanter kunde undgå att se dem. Och just  denna dag så var trafikanterna många då Vasaloppet hade pågått några mil därifrån under dagen och Leksands hockeylag hade hemmamatch. Många blandade reaktioner märktes. Förutom tummen upp, tutningar och vinkningar så utmärkte sig två saker: först var en minibuss som åkte förbi och tutade, sedan öppnades dörrar och fönster för att peka finger och skrika obscena saker. När man öppnade dörrarna så ramlade oturligt nog en plastpåse ur med ett par hörlurar, den som vill göra anspråk på dessa kan kontakta nästeschef Pär Sjögren för att be om ursäkt för att sedan få tillbaka sina ägodelar.

Den andra händelsen var att en annan minibuss åkte förbi och tutade glatt för att sedan svänga in på macken varvid oråd började anas. Men ut ur bilen hoppar ett gäng glada, rödklädda hockeysupportrar för att göra vågen åt aktivisterna. Detta mottogs glatt av aktivisterna som kände att dagen knappast kunde bli bättre och packade därför ihop sin utrustning och begav sig hemåt.
I efterspelet av denna aktivitet så har en polisanmälan upprättats angående hets mot folkgrupp, rapporterar Dalarnas Tidningar.

Leksand, vi ses snart igen!

DSC_0235IMG_8371


  • Publicerad:
    2016-03-09 16:45