MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Lördagen den 26 oktober samlades medlemmar i Näste 7 för att ha en heldag i kampens tecken. En dag som innehöll i stort sett all aktivism som vi inom Nordiska motståndsrörelsen bedriver, 365 dagar om året.

Redan i arla morgonstund så var motståndsmännen igång. Dagen inleddes med sprayningar på väl valda platser i Smålandsstenar och Reftele, bägge orterna belägna i Gislaveds kommun, på gränsen till Näste 2. Färden fortsatte österut och strax var man i Värnamo kommun. Muntra kamrater satte upp en banderoll i Rydaholm och därefter så pryddes Horda med nationalsocialistiska symboler genom sprayning. Trots att det inte var något toppenväder, regn och blåst, så var humöret på topp. Efter utförd aktivism i Värnamo kommun så satte sig blöta kämpar i bilen och fortsatte färden.

Nästa kommun man anlände till var Växjö kommun och längs riksväg 25 sattes ytterligare en banderoll upp och diverse informationsskyltar pryddes med Motståndsrörelsens symboler. Nu hade åtminstone regnet upphört, men av solen syntes inget denna gråmulna oktoberdag. Färden fortsatte och strax var man i Lessebo kommun. Varför ändra på ett vinnande koncept? Utanför Hovmantorp sattes en banderoll upp och inne i centrala Lessebo så lyser numer tyrrunor upp bruksorten i höstmörkret.

Den noggranna planeringen gjorde att man på utsatt tid sammanstrålade med andra kamrater hemma hos nästeschefen ute på den småländska landsbygden bland hagar och ängar, tall och gran. Som vanligt så var det ett glatt återseende. Många och långa var de skratt som fyllde nejden, trots att höstrusket inte riktigt ville släppa sitt tag om Småland. Ombyte skedde då nästa punkt på schemat denna fullspäckade kamplördag var en offentlig flygbladsutdelning i Kalmar och klädseln som används vid basaktivism är inte den som passar bäst i civilisationen, om man nu kan kalla den mångkulturella residensstaden för civiliserad? En kortare bilfärd senare så befann sig den muntra skaran inne i centrum av Kalmar, fanbärare ställde upp i korsningen Storgatan/Kaggensgatan.

Knappt hade flygbladsutdelarna ställt upp sig innan första polispatrull anlände. Förgäves försökte patrullen hitta en ansvarig för den grundlagsskyddade åsiktsyttringen, men fick ge sig efter ett tag och nöjde sig med att bevaka flygbladsutdelningen på avstånd tills en andra patrull anlände. Men efter samtal mellan statens lakejer så tycktes beslut tas om att låta motståndsmännen fortsätta sitt upplysningsarbete om yttrandefrihet. Då det var ganska glest med flanörer på Kalmars största gågata, så bestämdes det att det var dags för förflyttning till Baronens köpcentrum, beläget i hamnen, en bit nedanför Kaggensgatan och utanför Kalmars gamla stadsmur.

Inom någon minut så var åter statsmakten på plats och för en gångs skull inte för att ingripa mot något gängslagsmål eller narkotikaförsäljning som annars är vanligt förekommande kring Baronen och den närliggande järnvägsstationen. Utdelningen flöt på utan störningar tills ett yttre befäl kom till platsen och bestämde sig för att skriva ihop en anmälan, men först var han tvungen att hitta en ansvarig för den politiska yttringen. Sådana här politiska yttringar skyddas genom både regeringsförklaringen och grundlagen något som det yttre befälet medgav när han sa att den allmänna sammankomsten hade tillstånd till Nordfronts utsända, något som dessutom filmades. Trots detta så blev en flygbladsutdelare slumpvist utvald och delgiven misstanke om brott mot ordningslagen. När befälet avlägsnat sig så kunde åter utdelningen fortsätta och många var de diskussioner som uppstod trots det gråmulna vädret med friska vindar som drog genom Kalmars hamn.

En person uppmärksammades när han stod och filmade inifrån köpcentret och undertecknad passade på att smyga upp bakom mannen, samtidigt som förloppet filmades med mobiltelefon. Det visade sig vara en civilklädd polis som åsiktsregistrerade rakryggade nordiska män som står upp för sitt folk. Filmklippet kan ni se här under.

Hela aktiviteten i Kalmar var en lugn tillställning, så lugn att sista polis på plats öppnade upp sin bil för allmänheten. Han lät barn provsitta i förarsätet och delade ut ballonger till de som ville ha, något som kan te sig märkligt med tanke på hur våldsamt Motståndsrörelsens aktiviteter utmålas i media och bland meningsmotståndare på sociala medier.

Efter drygt två timmar i ett blåsigt Kalmar tackade Nordiska motståndsrörelsens Näste 7 för sig och lämnade staden för denna gång. Men ett är säkert, det var inte första och är definitivt inte sista gången Kalmar berikas av stolta nationalsocialister på dess gator och torg, vi kommer snart tillbaka igen. Något som samtliga deltagare i den offentliga utdelningen uppmärksammade var att Nordiska motståndsrörelsen och vår fana är väl inarbetat, ingen tycktes undra vilka vi var eller från vem flygbladet kom. Ett tydligt tecken på att den mediala hetsen endast gjort oss mer kända än ökända hos gemene man och vi kan ägna oss åt sakfrågor istället för att förklara vilka vi är. Detta underlättar väldigt mycket för oss att sprida vårt budskap och den politiska åskådning vi står för.

En annan sak som sällan kommer upp numer är alla diskussioner om förintelsebluffens vara eller inte vara, även där tycks vi ha brutit igenom en viktig barriär och avväpnat vår fiende. Men bara för att den offentliga utdelningen var avslutad, så var inte kampdagen slut för det. Nu var det dags för den andra gruppen att bedriva basaktivism när de ändå färdades genom vårt vackra landskap. Basaktivism som fick en riksdagsman att känna obehag och genom sin hybris inbillade sig att banderoller sätts upp för att skrämma honom. Resan gick längs riksväg 31 och 28 i Uppvidinge kommun.  Troligen är det någon av de banderollerna som EXPO-Mattias Curry-Karlsson (SD) menar i ett inlägg på Facebook är för att skrämma honom. Varför han skulle bli skrämd denna gång är svårt att säga, för det är inte första eller sista gången det hänger banderoller från bland annat denna bro? Men offerkoftan är ju riksledningen i SD:s favoritplagg.

Skärmdump Facebook.

Vidare gick färden via Hultsfred och till sist blev även Eksjö förgylld med en banderoll. Lördagen den 26 oktober var en heldag i kampen för vårt folks överlevnad och kommer att följas av fler liknande dagar.

För att ha chansen att uppleva nästa kampdag eller kamphelg, tveka inte – skicka in din ansökan redan nu!


  • Publicerad:
    2019-11-01 21:00