MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Den 9 mars möttes kampavdelningen i Näste 8 upp för vad som skulle komma att bli en hel helg av aktivism.

Det hela började med en offentlig flygbladsutdelning i Nyköping. Polisen var omedelbart på plats och deras antal var mycket stort. Bortsett från att sluka mängder av samhällets pengar, samt att fota alla nationalsocialister på plats, höll de sig dock passiva. Vädret var bra, så det var stor rörelse i staden och ingen kan ha undgått Motståndsrörelsens närvaro längs stora delar av huvudgatan.

Som vanligt var responsen till övervägande del positiv och många intressanta diskussioner fördes. Bortsett från ett mindre gruff med några invandrarungdomar, som hade fräckheten att förolämpa en av flygbladsutdelarna, förblev allting lugnt.

När aktionen väl var avslutad och alla skulle avtackas hade nästeschef Niklas Yngwe dock en överraskning. Motståndsmännen fick inte åka hem utan samtliga begav sig ut mot skogen för att tillbringa natten i kojan. Någon sömn blev det dock knappt då kaminen visserligen värmde en aning, men väggarna på kojan ännu inte är helt färdigisolerade.

Näste 8:s Kampgrupp köldhärdades rejält innan man på morgonen gemensamt tog sig till Stockholm för att avrunda helgen med att delta på den lyckade manifestationen på Mynttorget. När alla kamrater väl tagit sig hem på söndagskvällen gjorde de detta som stärkta kämpar för vårt folks framtid.

Är även du en person som är beredd att utmana dig själv och söker en sund gemenskap, ansök då snarast om medlemskap!


  • Publicerad:
    2019-03-18 17:40