BROTT. En kampsportstränare som står åtalad för våldtäkt mot en elvaårig elev misstänks nu för ytterligare en våldtäkt mot ett barn.

För en månad sedan uppdagades det att en kampsportstränare hade fått fortsätta träna barn trots att han står åtalad för våldtäkt mot en elvaårig elev. Enligt uppgifter ska klubbens ordförande ha känt till åtalet mot tränaren i flera månader, men lät honom fortsätta att arbeta. Varken barn eller föräldrar blev informerade om åtalet mot tränaren.

Mannen ska ha varit tränare på flera lokala klubbar på olika orter i landet som tillhör samma kampsportsförening. Först efter avslöjandet meddelade ordföranden att tränaren fick ta timeout tills domen fallit.

Rättegången mot tränaren skulle ha inletts denna vecka men sköts upp då mannen misstänks för ytterligare en våldtäkt mot en annan elev.

Kammaråklagaren Nils Råby säger att misstankarna om de nya övergreppen är starka och han räknar med att tränaren, som förnekar brott, kommer att åtalas för våldtäkt mot båda eleverna.

— Det har tillkommit nya misstankar i det här målet och det är möjligt att den utredningen och ett eventuellt åtal kan påverka bedömningen och påföljden, säger Råby.

Källa:
Kampsportstränare misstänks för nya sexbrott mot barn


  • Publicerad:
    2016-05-13 09:45