VECKANS FRÅGA. Över 1 500 personer, och 1 000 garanterade, kan tänka sig att åka med Motståndsrörelsen till Almedalen.

En högtravande Meit Fohlin på Twitter den 23 januari. Fem dagar senare löd budskapet från samma konto: ”Vi ska göra allt vi kan för att inte igen se hur NMR finns på vår mark”.

Förra året gjorde Nordiska motståndsrörelsen massiv succé under Almedalsveckan. Detta har bekräftats av Novus som i en undersökning visade av Nordiska motståndsrörelsen dominerade politikerveckan.

Detta är något som vare sig politiker, journalister eller andra makthavare har gillat. Ropen på censur har haglat sedan dess från yttrandefrihetsmotståndare inom hela etablissemanget.

När Nordiska motståndsrörelsen höll sin presskonferens under lördagen framkom att organisationen kommer att närvara på Almedalsveckan även detta år. Emil Hagberg från organisationens riksledning yttrade skämtsamt att man skulle ”släppa lös 1 000 fulla skinheads” i Almedalen ifall Region Gotland väljer att neka Motståndsrörelsen plats.

Detta fick Regionstyrelsens ordförande Meit Fohlin (S) att i en Fake News-intervju med den systemlojala lokaltidningen Hela Gotland utmåla skämtet som ett ”hot” och förklara att Nordiska motståndsrörelsen nu minsann inte är välkomna under politikerveckan.

I själva verket hade Region Gotlands kriminella politiker då redan förklarat att man tänker bryta mot lagen för att hindra Nordiska motståndsrörelsen från att delta. Detta lagbrott är enligt Eva Ahlin (C), som är ordförande för Almedalsveckans arrangörsgrupp, något som alla riksdagspartier ställer sig bakom.

Veckans fråga: Över 1 500 ”hotar” att komma till Almedalen
Nordfront ställde frågan till sina läsare hur många som kan tänka sig att åka med Motståndsrörelsen till Almedalen och det visar sig att det är ännu fler än 1000.

Det rör sig om sammanlagt 1 018 personer som uppgett att det är ”självklart” att de kommer om de får förfrågan, medan ytterligare 534 personer säger ”kanske”. Alltså sammanlagt 1 552 personer. Förra året närvarade cirka 30-40 personer från Nordiska motståndsrörelsen.

Hur många av de 1 500 som är ”fulla skinheads” framgår inte av frågan. Än värre för Meit Fohlin och hela etablissemanget är att det i de allra flesta fall förmodligen rör sig om dedikerade personer som kommer för att ställa makthavarna mot väggen.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2018-02-05 11:00