UTRIKES. Reportern Lauren Southern försökte besöka en påstådd no go-zon i förorten Lakemba utanför Sydney i Australien. Det tog inte mer än 20 minuter innan mainstreammedier började ifrågasätta hennes närvaro och polisen dök upp och avvisade henne från platsen.

När journalisten Lauren Southern besökte en påstådd no go-zon i den australienska förorten Lakemba för att se om uppgifterna om att orten verkligen var en no go-zon tog det inte mer än 20 minuter innan polisen dök upp och förbjöd Southern från att filma, intervjua och till och med gå trottoaren.

Hon varnades för att hon begick ett brott om hon skulle välja att fortsätta men polisen ville samtidigt inte medge att hela orten lyder under australiensisk lag som tillåter både pressfrihet och yttrandefrihet.

Efter händelsen har Southern dragit slutsatsen att det verkligen rör sig om en no go-zon, att sharia gäller i Lakemba och att sharia därmed dominerar över nationella lagar om yttrandefrihet och pressfrihet. Hon till och med säger att Lakemba är ett av Islam erövrat landområde.

Se klippet nedanför:


  • Publicerad:
    2018-08-02 08:30