DET MÅNGKULTURELLA VÅLDET. En känd ”adelsprofil” rånades under natten i sitt hem på Österlen. Polisen varnar nu för aggressiva rånare som åker omkring och försöker ta sig in på gårdarna i trakten.

Innan det mångkulturella genombrottet var vackra Österlen en trivsam idyll. Foto: Jorchr (CC BY-SA).

I det nya mångkulturella Sverige är det vardag att i alla lägen se till att skydda sig från angrepp av skilda slag. Inte ens på gårdarna i det tidigare så idylliska Österlen kan man numera känna sig trygg.

En person rånades under natten i sitt hem på Österlen i Skåne. Personen, som beskrivs som en ”känd adelsprofil” och stor markägare, misshandlades och tvingades följa med rånarna för att visa dem fler föremål.

Både polis och ambulans skickades till platsen. Flera polispatruller sökte, med hjälp av bland annat helikopter, efter rånarna som försvann i en bil.

Österlen upplever just nu en våg av rån och rånförsök där aggressiva personer försöker ta sig in i gårdarna. Sådana händelser har de senaste veckorna skett i Borrby, Trelleborg och Tomelilla.

Polisen uppmanar de boende att inte släppa in någon utan att istället ringa 112 om man drabbas. På polisens Facebook-sida varnar de boende på Österlen för personer som kör runt och som försöker ta sig in:

Ofta avsides belägna gårdar där man kommer med bil och kör in på gårdsplanen.Personerna som kommer kan uppfattas som aggressiva och envetna i sitt sätt och försöker komma in i bostaden.

Källa:
Rånvåg på Österlen – känd adelsman rånad


  • Publicerad:
    2020-01-23 12:55