INRIKES. PK-elitparet Henrik Schyffert och Nour El Refai är trötta på kommentarer om deras rasblandade bäbis. Nu ”ryter” båda ifrån på sociala medier, rapporterar Aftonbladet.

PK-komikerparet Henrik Schyffert (Foto: Boberger/CC BY-SA 3.0) och Nour El Refai (Foto: Edrington Sweden/CC BY 3.0).

För en tid sedan gick de så kallade komikerna Henrik Schyffert, 51, och Nour El Refai, 32, ut med att de var ett par. Båda bygger sin humor på politisk korrekthet, varför deras karriärer har dalat. Schyffert försöker ofta poängtera att han tycker att massinvandring är fantastiskt och att han själv dejtar en ”ensamkommande”, då El Refai är från Syrien. El Refai gjorde sig å andra sidan känd som ”Bitterfittan”, en sur feministkärring i det gamla Kanal 5-programmet ”Ballar av stål” och har senast gjort en dokumentärserie åt statlig tv där hon lobbar för antidepressiva mediciner – som hon själv ätit i flera år för att kunna ”funka”.

— Jag tar ju medicin för att funka, säger El Refai bland annat till Expressen och poängterar att hon inte har några tankar på att sluta med psykmediciner.

Trots att Nour El Refais psykiska ohälsa är så pass allvarlig att hon förväntas medicineras resten av livet födde hon i oktober sitt första barn, sonen Sami. Nu har paret också fått nog av alla ”rasistiska kommentarer” om det rasblandade barnet.

Att Schyffert och El Refai är upprörda över kommentarerna har blivit en stor nyhet på Aftonbladet, som citerar bådas Instagram. Henrik Schyffert skriver exempelvis:

Era satans rassetroll SD-svin! Ni får ge er på mig hur mycket ni vill här på nätet men börjar ni dra in min tjej och min nyfödda son i det här så får ni fan ta det med mig när ni träffar mig på stan. Ansikte mot ansikte. Era fega jävlar.

Men Nour El Rafei tycks vara osäker kring huruvida hennes ”pojkvän” skulle klara en dylik konfrontation och svarar Schyffert med att skriva: ”Men dom får faktiskt inte alls ta det med dig heller!!!!!”.

I ett eget Instagraminlägg skriver El Refai direkt till sonen:

Dom använder ditt namn för att komma åt mig för att dom vet att det funkar. Att det är det enda som gör ont. Men jag har gärna ont, bara du slipper ha det. Jag hoppas att du aldrig behöver höra vad för hemska saker vissa tänker om vårt ursprung. Jag hoppas att du ska va stolt. Jag hoppas att du ska slippa vara rädd. Jag ska älska dig trygg och stark. /Mamma.

Det återstår att se ifall ”rassetrollen” ger upp nu.

Källor:
Schyffert rasar mot rasistiska kommentarer: ”SD-svin”
Nour El Refai: ”Jag tar medicin för att funka”


  • Publicerad:
    2019-12-27 07:00