ÖSTERRIKE. Ibiza-skandalen har fått hela Österrikes regering att kollapsa.

Den så kallade Ibiza-skandalen – som Nordfront publicerade en utförlig artikel om tidigare under dagen – där en judiskt influerad vänsterextrem terrororganisation tros ha införskaffat samt släppt komprometterande Rysslandskopplad information om ledande invandringskritiska politiker, fortsätter att skörda offer.

Efter att hela den invandringskritiska FPÖ-halvan av den österrikiska koalitionsregeringen avgått till följd av skandalen väcktes en misstroendeförklaring mot den andra halvans frontfigur tillika landets förbundskansler, ÖVP-ledaren Sebastian Kurz.

Idag hölls så omröstningen i det österrikiska parlamentet, där FPÖ-ledamöterna tillsammans med socialdemokratiska SPÖ och miljöpartiet JETZT röstade ner den borgerliga Kurz, som med sina 32 år varit den yngsta förbundskanslern genom tiderna.

Det är nu upp till Österrikes president Alexander van der Bellen att utse en tillförordnad förbundskansler fram till omvalet i september i höst.

Under gårdagens val fick ÖVP 35 procent av rösterna medan FPÖ fick 17 procent. Detta trots all medial hets och den nuvarande politiska krisen.

Källa:
Austria’s Chancellor Kurz loses no confidence vote following corruption scandal


  • Publicerad:
    2019-05-27 20:10