INRIKES. Nordic Choice Hotels vill att Migrationsverket ändrar reglerna kring arbetstillstånden nu när de har sagt upp och permitterat 7 500 personer.

Arbetsmarknadsnytt som kontrolleras av Svenskt Näringsliv tar i en artikel upp att Nordic Choice Hotels har skrivit ett brev till Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik. I brevet vill Nordic Choice Hotels att regelverket kring arbetstillstånden skall förändras. Bakgrunden är att coronapandemin har gjort att hotellkedjan sagt upp och permitterat 7 500 personer. Utan jobb riskerar den utländska arbetskraften att förlora sitt arbetstillstånd om de inte får nya jobb inom tre månader. Artikeln förklarar inte varför behovet av utländsk arbetskraft behövs, nu när arbetslösheten i Sverige är på 9%.

Nordic Choice Hotels vill att arbetarna skall få stanna kvar oavsett om de inte hittar nytt jobb för de räknar med att återanställa dem inom spannet av några år då samhället hämtar sig från coronapandemin. Detta innebär att Nordic Choice Hotels nu vill undfly försörjningsbördan och lägga över den på en annan part tills de känner sig redo att möjligtvis återanställa den utländska arbetskraften.

Nordic Choice Hotels ägs av Petter Stordalen och Nordfront har tidigare skrivit om hans asylaktivism.


  • Publicerad:
    2020-06-18 18:00