FAKE NEWS. Den tyske forskaren Heinz Kloss kartlade under 1940-talet judisk makt i USA och Kanada, vilket utmynnade i en bok som publicerades 1944. Nu har boken publicerats av kanadensiska myndigheter som menar att den är ett bevis för att de tyska nationalsocialisterna ville sprida ”förintelsen” till Nordamerika.

Boken ”Statistik, Presse und Organisationen des Judentums in den Vereinigten Staaten und Kanada” publicerades 1944 i Tyskland. Författaren, den tyske forskaren och lingvisten Heinz Kloss, hade kartlagt judenheten i USA och Kanada, troligtvis med syfte att bedöma judisk makt-rörelsens inflytande i de nordamerikanska länderna.

Men enligt kanadensiska myndigheter, som nu köpt in boken, är kartläggningen ett bevis på att den så kallade förintelsen skulle spridas till Nordamerika.

— Boken visar att förintelsen inte var en europeisk händelse, det var en företeelse som bara inte fick möjlighet att sprida sig utanför Europa, säger Michael Kent vid Kanadas riksarkiv till The Guardian.

Den judiskägda tidningen Dagens Nyheter skriver att boken ”ägdes av Adolf Hitler. Men DN:s källa The Guardian skriver följande i artikeln Nazi blueprint for North American Holocaust acquired by Canada archive:

Experter tror att boken en gång var en del av Hitlers omfattande bibliotek som fanns i hans alpinska fristad och den avlägsnades av allierade soldater eller dignitärer som besökte komplexet efter att nazisterna besegrats.

Boken kommer att visas upp för offentligheten i Kanada under lördagen i samband med att man firar ”förintelsens minnesdag”.

Nyligen publicerades en undersökning som visar att ungefär hälften av alla kanadensare inte tagit till sig den judiska mytologin om att sex miljoner judar ska ha gasats av Tyskland under andra världskriget – uppgifter som ”chockerade” landets judar.

Det återstår att se ifall det kanadensiska etablissemangets tolkning av Kloss bok kommer att kunna lyckas ändra på statistiken.

Källor:
Nazi blueprint for North American Holocaust acquired by Canada archive
Bok från 1944 visar att nazisterna ville sprida förintelsen till Nordamerika


  • Publicerad:
    2019-01-26 06:00