Journalisten och författaren Katarina Mazetti, som bland annat arbetat på ett feministiskt radioprogram i Sveriges Radio P1, har skrivit en svenskfientlig krönika med rubriken ”Svårt att finna en riktig ’svensk’”. I krönikan påstår hon bland annat att Sverigedemokraterna i riksdagen förespråkat etnisk rensning av Sverige och att personer som vill avskaffa mångkulturen inte får lyssna på klassisk musik från Centraleuropa. Mazetti skriver också att de rasrenaste folkslagen är de folkslag som är inavlade och har ett IQ på 70, ett lågt IQ som bara vissa afrikanska folkslag har.

ka

Katarina Mazetti

Mazettis krönika tar avstamp i att hon i samband med all uppståndelse kring de politiskt korrekta angreppen på luciafiranden hörde en Sverigedemokrat klagande fråga sig om vi inte längre ska få fira våra svenska högtider. Detta gör Mazetti sig lustig över genom att skriva:

”Vet den mannen att Lucia var ett katolskt helgon från Syrakusa som vi firar genom att sjunga en neapolitansk fiskarvisa?”

Mazetti fortsätter med en annan berättelse om Sverigedemokrater innan hon hånfullt skriver följande:

”Lite synd om dem är det allt, alla som vill avstå från mångkultur. Bort med jazz och blues som har afrikanska rötter, och bort med pop och rock också då förstås. Bort med den klassiska musiken, det mesta kommer från Centraleuropa. Vad blir kvar? Thore Skogman och Göingeflickorna?”

Vidare skriver Mazetti att invandringskritiska hemsidor ”ger samma symtom som vinterkräksjukan”. Efter att först ha ifrågasatt sin egen svenskhet skriver hon att det är svårt att hitta någon riktig svensk och sätter ordet svensk inom citattecken:

”En statistiker i bekantskapskretsen säger att det är mycket svårt att finna en ’svensk’ som i tre generationer inte har en enda utlänning. Som att hitta en vit älg i skogen ungefär. De finns, men få har sett en.”

Mazetti förespråkar också att ”någon grävande journalist” ska börja snoka i Sverigedemokraternas stamtavlor, vilket hon motiverar med det förvirrade påståendet att Sverigedemokraterna ”själva begärt en sorts etnisk rensning i riksdagen”. För att göra förvirringen än kraftigare fortsätter Mazetti på det rasbiologiska spåret och skriver följande som förmodligen hade dömts för hets mot folkgrupp om det skrevs på Nordfront:

”Allra renast är förstås de folkslag som isolerat sej i generationer och bara gifter sej med varann. De sitter där gravt inavlade med hängande hakor, svåra genetiska sjukdomar och en IQ på 70.

Mazetti avslutar sin förvirrade krönika med ett fördomsfullt klädtips till Jimmie Åkesson:

”Jimmie Åkesson borde inte ha gula knäbyxor, han borde bära bomberjacka, kängor och tatueringar, den klassiska Sverigedräkten för det folkslag som bildade basen i hans parti.”

Mazettis krönika väckte så starka reaktioner att Icakurirens chefredaktör, Helena Rönnberg, valde att släcka ner kommentarsfältet med hänvisning till de grova påhopp som förekom i det.


  • Publicerad:
    2013-01-05 12:34