INRIKES. En lokal KD-avdelning har blivit tillsagda av partiledningen efter att ha föreslagit invandringskritiska åtgärder.

Kristdemokraterna i Danderyd ville ragga väljare med hjälp av invandringskritiska budskap. Den lokala KD-avdelningen har nämligen satt upp valaffischer i kommunen med en bild på toppkandidaten Joachim Gahm samt texten ”DET RÄCKER NU! MIGRANTTAK!”

Det populistiska tilltaget föll dock inte väl ut hos partiledningen, som lyckades få bort det invandringskritiska budskapet från kommunens gator.

— Det är ingen politik vi för utan något som Danderydspolitikerna, inom Kristdemokraterna, tycker ska gälla i just den kommunen. Oavsett vad man tycker är det partiets politik som måste genomsyra alla lokalavdelningar, kommenterade Maria Fälth, ordförande för Kristdemokraterna i Stockholms län.

Gahm menade att det hela var ett missförstånd och att migranttaket inte skulle gälla för hela Sverige utan bara Danderyds kommun.

— Man kunde tro att det gäller ett tak för hela landet, då föreslog vi att man kunde klistra dit en lapp där det står migranttak i Danderyd. Men de ville helst att vi tog ned den, sa Joachim Gahm.

Källa:
KD fick plocka ned egen valaffisch


  • Publicerad:
    2018-08-15 19:50