INRIKES. Efter att rapparen Petter gått ut med att Ken Ring ersatts av en annan artist svartnade det för Ring som reagerade på ordet ”ersatts”. Det var efter det han fällde det förment antisemitiska uttalandet som han senare också kom att be om ursäkt för.

Inför Petters jubileumsspelning, som ägde rum i måndags, konfronterade Ken Ring honom på Instagram. Ring menade att Petter farit med osanning om hans beslut att inte delta. Han passade samtidigt på att kalla Petter för ”jävla fucking jude”; ett uttalande som drog till sig kritik från massmedia. Därefter fick Ring fullt upp med att förklara sitt uttalande. Till en början står han på sig och häcklar alla som hakat upp sig på uttalandet, som han menar var riktat enbart till Petter. Senare skriver dock Ring till TT Spektra att han ångrar sitt ordval:

”Ibland när jag lackar säger och skriver jag grejer som jag inte menar. Detta var bara riktat till Petter, om nån annan tar illa upp över nåt jag skrivit så sorry för det. Jag är såklart inte rasist.”

Petter själv vill inte kommentera sin relation med Ring, men understryker att han ”fördömer alla typer av rasistiska och antisemitiska uttalanden”.

Källa:
Ken Ring ber om ursäkt efter Petter-bråket
Ken Ring ber om ursäkt
Ken Ring i rasistattack mot Petter


  • Publicerad:
    2013-08-28 23:55