SVERIGEDEMOKRATERNA. Kent Ekeroth skriver i Samhällsnytt att media försöker avradikalisera SD – samtidigt verkar Ekeroth av misstag ha avslöjat sin egen koppling till den nylanserade alternativa nyhetssidan.

SD-toppen Kent Ekeroth hänger väldigt löst inom Sverigedemokraterna då han tidigare i år dömts för ringa misshandel. Fallet är överklagat till hovrätten men Ekeroths framtid i partiet är minst sagt osäker.

I en ”gästkrönika” i Avpixlats efterträdare Samhällsnytt går Ekeroth idag till angrepp mot SD:s politiska utveckling. Ekeroth menar att media motarbetat SD:s framväxt, men att nu när den strategin misslyckats försöker media istället att förstärka den ständigt pågående avradikaliseringen av partiet.

Men vad gör man om man inte lyckas stoppa SD:s tillväxt, som trots allt ser ut att fortsätta? Man kan se till att innehållet blir ofarligt. Lyckas den strategin så spelar det ingen roll om SD blir stora och tar makten i landet. Detta är vad jag kallar kampen mellan de som vill förändra och de som vill förvalta.

Vidare skriver Ekeroth:

Vi måste FÖRÄNDRA, inte FÖRVALTA det som våra företrädare uppenbart misslyckats med. För vad vore alternativet? […] Min inställning är och har alltid varit – det krävs att vi omvärderar stora delar av samhällsbygget för att få landet på fötter igen. Vi är här för att förändra, inte förvalta, och då kan inte dagens regler och system hindra oss från att göra det som är bra för landet.

Mina förslag ses ofta som kontroversiella, troligen för att de ofta bryter mot ”hur det ska vara” eller ”hur man ska tänka”. De går kanske emot den där kända svenska konsensusnormen där alla ska känna sig så bekväma med varandra hela tiden. Här går en skiljelinje tror jag mellan de inom partiet som vill och vågar förändra, där jag inte är ensam, jämfört med de som jag menar mer eller mindre verkar vara intresserade av att behålla status quo.

Ekeroth menar att media påverkar SD:s utveckling genom att lyfta fram de som bara är intresserade av att förvalta och bevara på bekostnad av de som önskar större samhällsförändringar. ”På detta sätt försöker de oskadliggöra SD genom att få oss att förvalta, istället för att förändra”, skriver han.

Taktiken från media är enligt Ekeroth extra framgångsrik då sverigedemokrater, som genom åren hunsats av media, är svältfödda på beröm och positiv uppmärksamhet.

I slutet av artikeln skräder Ekeroth inte på orden:

På kort sikt kan det framstå som positivt om sverigedemokrater lyckas närma sig etablissemanget och få positiv uppmärksamhet, men detta kommer sällan gratis. Och om vi okritiskt söker denna vänskap så riskerar vi på lite längre sikt att oskadliggöra oss själva. I värsta fall kan då över 30 års kamp för att ta SD dit vi är idag, gå om intet.

För säkerhets skull bör vi ha en i grunden kritisk inställning till den som visar alltför mycket vilja att förvalta de maktstrukturer som Sveriges motståndare har byggt upp.

Det bör dock nämnas att Ekeroth för inte så länge sedan själv skrev att de ”stollar” som är missnöjda över SD:s utveckling till ett menlöst, antirasistiskt mittenparti skulle lämna SD och sticka någon annanstans.

Ekeroths koppling till Samhällsnytt avslöjad?
Den judiske sionisten Kent Ekeroth var sedan tidigare kopplad till Avpixlat som hade en väldigt sionistisk och antimuslimsk framtoning. När Avpixlat lades ner och Samhällsnytt lanserades såg det ut som att Ekeroth inte längre var en del av projektet som också verkade ha en lite sundare inriktning.

I kommentarsfältet till dagens artikel verkar Ekeroth dock av misstag ha avslöjat sin fortsatta koppling till Samhällsnytt. Först svarar Ekeroth under eget namn på en kommentar från en person, när personen sedan svarar igen fortsätter Ekeroth konversationen men svarar då under namnet ”Samhällsnytt” och har moderatorstatus – vilket visar att Ekeroth förmodligen har administratörsrättigheter på Samhällsnytt och råkade posta en kommentar när han var inloggad på sitt adminkonto.

Klicka för större bild.

Som man kan se reagerar även den tröge moderatorn ”MittLandet”, en åtminstone tidigare ökänd sionist, på Ekeroths kommentar och undrar vem hans nye kollega är fast det av konversationen framgår att det är Ekeroth som fortsatte sin dialog med ”Styx”.


  • Publicerad:
    2017-11-29 20:00