SVERIGEDEMOKRATERNA. Riksdagsledamoten Kent Ekeroth döms nu för ringa misshandel efter ett bråk i krogkön.

Idag meddelades domen mot sverigedemokraten och riksdagsledamoten Kent Ekeroth. Ekeroth var åtalad efter ett bråk i en kö in till en Stureplanskrog.

Bråkets bakgrund ska vara att Ekeroth nekats inträde till krogen och blev verbalt påhoppad av en meningsmotståndare när han skulle lämna platsen. Det verbala angreppet besvarades med någon form av fysiskt motangrepp från Ekeroths sida.

— Det gjorde ont. Jag blev rädd, chockad och ledsen, beklagade sig det 21-åriga ”offret” i rätten.

Ekeroth menar å sin sida att han blev mordhotad och själv först blev vidrörd i ansiktet innan han måttade ett slag mot mannen i självförsvar.

— Han säger att du ska dö eller jag ska döda dig samtidigt som jag får en hand i ansiktet.

Tingsrätten väljer trots detta att döma Ekeroth för ringa misshandel.

Ekeroth tillhörde den sionistiska och kulturnationalistiska falangen inom SD. Samtidigt var han, på grund av sin judiska bakgrund, en av partiets representanter som kunde använda sig av en mer radikal retorik utan att ”naziststämplas” av meningsmotståndare. På grund av Ekeroths starka kritik av bland annat islam hävdas det att Moderaterna vill ha bort honom från SD innan de kan tänka sig att inleda ett mer öppet samarbete med partiet.

SD:s chefsideolog och uteslutningsexpert, Mattias Karlsson, flaggade också dagen innan Ekeroths rättegång för att partikamraten skulle uteslutas om han dömdes för misshandel. Mycket tyder alltså på att Ekeroth nu kommer försvinna från SD samt att partiet kommer tona ned sin islamkritik och anamma en mer liberal invandringspolitik, vilket partiledaren Jimmie Åkessons tal i Järva också talar för.

Källa:
Kent Ekeroth döms för misshandel


  • Publicerad:
    2017-06-28 11:25