SVERIGE. Kent Ekeroth (SD) blev natten mot idag utslängd från en restaurang. Restaurangen menar att han kränkt en kvinna medan Ekeroth själv säger att han blev utkastad på grund av att han är sverigedemokrat.

Sverigedemokraten och riksdagsledamoten Kent Ekeroth slängdes ut från restaurangen Nosh & Chow igår kväll.

Ekeroth hann bara vara på restaurangen i 40 minuter innan vakterna på plats slängde ut honom.

Nosh & Chow skriver i ett uttalande:

Personen i fråga kränkte en kvinnlig gäst på ett extremt förnedrande sätt. Han avvisades då från restaurangen som vilken gäst som helst som ej kan uppföra sig. Gästens säkerhetsvakter var närvarande under hela händelsen. Han slängde ett glas i golvet innan han lämnade.

I ett mejl till Aftonbladet ger Ekeroth sin version av vad som hände:

Efter en stund kom en värd fram och sa att jag inte fick vara kvar. Vi frågade då varför och han svarade att det är för att ’vi’ är sverigedemokrater (det var bara jag som var SD:are i mitt sällskap dock) och vi hade en diskussion med värden om detta. Vi fick avsluta drinken vi redan hade köpt. Efter en stund kommer värden tillbaka och vi har en ny kort diskussion om varför vi ej får vara där. Därefter lämnade jag och mina vänner stället. Jag blev alltså ombedd att gå p.g.a. att jag var SD:are kort och gott.

Ekeroth menar att restaurangen ljuger då de inte vågar stå för att de slängde ut honom på grund av hans partitillhörighet.

Källa:
Kent Ekeroth utslängd från krogen


  • Publicerad:
    2014-01-18 21:15