KINA. Ledarna i Kina börjar se framtida problem med att deras män feminiseras och vill därför att skolan skall börja träna pojkarna till att bli mer maskulint starka genom att sporta mer.

Kinesiska ledare anser att ungdomarna i landet allt mer tar efter deras feminiserade pojkaktiga popstjärnor. Detta rapporterar BBC. Istället önskar myndigheterna att männen skall eftersträva de starka och atletiska dragen som kan ses hos krigshjältar. För att lösa problemet vill myndigheterna att skolorna börjar anställa atleter som inte längre aktivt tävlar. Skolorna skall också arbeta för att kultivera sporter som stärker de manliga ungdomarnas maskulinitet.

Beslutet är ingen överraskning då en topprådgivare uttryckte att unga kinesiska män har blivit klena, blyga och självförnedrande. En av orsakerna till detta enligt myndigheterna är att kinesiska pojkar uppfostras av deras mödrar eller mormödrar. På sociala medier håller kineser med deras ledare och säger att Kinas popstjärnor som ofta är rena, välskötta och med klena ansiktsdrag är problemet då kvinnorna vill att deras män skall efterlikna dem.


  • Publicerad:
    2021-02-05 19:50