UTRIKES. Kinas mediaregleringsmyndighet meddelade tidigare i år att man förbjuder bland annat ”hiphop-kultur” och tatueringar från att visas i landets TV-sändningar.

Tidigare i år beslutade sig Kinas Statsadministration för press, publikationer, radio, film och TV, SAPPRFT, för att förbjuda vad de kallar dekadens från att visas på TV. Bland sakerna som inte längre får visas på TV i Kina finns ”hiphop-kultur”, tatueringar och skådespelare som är ”smaklösa, vulgära och obscena”.

”Reglerna kräver specifikt att TV-program inte får innehålla skådespelare med tatueringar, hiphop-kultur, subkultur eller dekadent kultur”, skriver den kinesiska publikationen Sina.

De nya kinesiska TV-reglerna innebär följande:

*Använd absolut inte skådespelare vars hjärta och moral inte är i linje med partiet(Kinas regeringsparti, red anm.) och vars moral inte är nobel
*Använd absolut inte skådespelare som är smaklösa, vulgära och obscena
*Använd absolut inte skådespelare vars ideologiska nivå är låg och saknar klass
*Använd absolut inte skådespelare som är befläckade med skandaler och problematisk moralisk integritet

Reglerna har fått viss kritik i Kina, bland annat av de till antalet få kinesiska hiphopartisterna. Trots detta har förtroendet för media ökat enormt mycket i Kina på senare år, något som går att se i denna graf:

Källor:
China Bans Hip Hop, Tattoos, Degenerate Culture From Television
’Tasteless, Vulgar and Obscene.’ China Just Banned Hip-Hop Culture and Tattoos From Television


  • Publicerad:
    2018-05-04 17:45