KINA. Den judiske bankiren, kapitalisten och ”filantropen” George Soros fortsätter att göra sig impopulär i världen. Denna gång är det Kina som i statlig media hånar Soros som man menar försöker sänka deras valuta.

George-Soros

George Soros, en man med ekonomiska och politiska intressen över hela världen.

I en ledare i den kinesiska statens officiella nyhetstidning med rubriken ”Förklara krig mot Kinas valuta? Ha ha” varnar man George Soros för att spekulera i renminbin, som den kinesiska valutan kallas. Detta efter att Soros tidigare gått ut i TV och spekulerat om att renminbin kommer att falla, samtidigt som han förutspår en, vad han kallar för en ”hård landning” för den kinesiska ekonomin, som efter en lång tid av tillväxt tycks ha börjar plana ut.

— Jag förväntar mig det inte, jag observerar det, säger en självsäker Soros.

Soros är sedan tidigare känd för att spekulera i valutor och med sitt starka ekonomiska inflytande därmed göra sig stora förtjänster. 1992 investerade han i att det brittiska pundet skulle sjunka i värde, vilket tvingade den brittiska regeringen att avbryta sitt försök att binda pundet till det europeiska växelkursmekanismen, ett tilltag han tjänade drygt en miljard dollar på.

Trots att han även tidigare gjort liknande spekulationer gentemot flera asiatiska länders valutor, och därmed gjort sig rejäla vinster på deras beskostnad, känner sig tydligen kineserna självsäkra.
”Soros krig mot rebminbin och Hong Kong dollarn kan omöjligt lyckas – om detta råder det inga tvivel” skriver man i ovan nämnda ledare.

Förutom att försöka påverka andra länders valutor för att på så sätt tjäna pengar har Soros gjort sig känd för att använda en del av sin förmögenhet till att även påverka andra länders politik, särskilt när det kommer till vita, västerländska stater. Bland annat driver och sponsrar han flertalet  lobbyorganisationer som aktivt arbetar för utomeuropeisk invandring och andra destabiliserande företeelser som feminism och ”hbtq-frågor”och smutskastning av den europeiska kulturen och historien.

Källa:
China warns George Soros: Don’t go to ‘war’ against our currency


  • Publicerad:
    2016-01-29 22:50