KINA Kinas kommunistparti har nu öppet förklarat biljonären och globalisten Soros som den ”mest ondskefulla personen i världen”.

Uttalandet kom i samband med att Kinas kommunistparti anklagade George Soros för att finansiera anti-kinesisk propaganda, som ett led i Soros globala agenda.

The Global Times, en tabloidtidning utgiven av kommunistpartiet, anklagade också Soros för att ha finansierat Hong Kong-aktivisten Jimmy Lai.

Lai är en entreprenör, utgivare av tidningen Apple Daily och motståndare till regeringen i Peking. Lai var också en av huvudpersonerna bakom de stora demonstrationer som ägde rum i Hong Kong 2019 och blev anhållen tillsammans med flera andra i juni.

Från kinesiskt håll anklagar man Soros för att ha finansierat även detta. Soros är ordförande i Open Society Foundation och finansierar Human Rights Watch som i sin tur anklagas för att sprida rykten mot Kina.

I artikeln beskrivs den nu 91-årige Soros som ”den mest ondskefulla personen i världen” och ”Satans son”. Artikeln har blivit viral på flera andra kinesiska webbsidor, särskilt i Hong Kong och Taiwan.

The Global Times har tidigare uppmärksammat judens inblandning i vad som i västmedia beskrivs som ”spontana revolutioner”. I Afrika, Östeuropa och mer specifikt i Ukraina och Sydostasien.

Soros har varnat amerikanska företag från att investera i Kina och har öppet skrivit att BlackRocks fondinvestering på 6,7 biljoner yuan var ett misstag, att klienterna skulle förlora pengarna och att BlackRock, som är världens största kapitalförvaltare, stöttar upp president Xi Jinpings regim.

Den amerikanske författaren och analytikern Walt Pretto, som skrivit mycket om Soros, menar att den självutnämnde filantropen, som från början var en kapitalförvaltare, har tillgång till insiderinformation. Pretto säger:

— Detta system fungerar som en buffert mellan pengaskaparna och finansieringen av deras globalistiska initiativ utan en tydlig direkt koppling. Soros har finansierat många projekt, rörelser, program, initiativ under de senaste decennierna för att uppnå öppna nationella gränser och de facto upplösning av nationell suveränitet över hela världen.

Pretto menar också att den fejd som uppstått mellan Soros och den kinesiska regeringen gynnar bägge parter på flera sätt.

— Det distraherar från den ökande censuren av bevisbaserad information och främjandet av tillverkade globalistiska berättelser och socialtekniska projekt. Dessa utbyten mellan Soros och kinesiska statstjänstemän hjälper till att hålla världens ögon borta från mer angelägna frågor som den globala covid-19 operationen och terrorism.