USA. I helgen kunde Secret Service gripa en kinesisk kvinna som tog sig in på poolområdet på Donald Trumps golfklubb under falska förespeglingar. Istället för baddräkt bar hon på hårddiskar, varav en var full med skadlig programvara.

Marine One landar med Donald Trump på hans golfklubb Mar-a-Lago i Florida. Foto: Vita huset.

Det var i helgen som en kinesisk kvinna tog sig in på USA:s president Donald Trumps golfklubb Mar-a-Lago i Florida. I receptionen ska hon ha sagt att hon skulle till poolen och hon var där för ett FN-möte som skulle handla om amerikanska och kinesiska relationer.

Kvinnan släpptes in till poolområdet, men då det inte var något sådant möte på agendan för helgen fattade man misstankar och kontaktade Secret Service som kunde gripa kvinnan.

Med sig hade hon ingen baddräkt. Däremot hade hon två kinesiska pass, fyra mobiltelefoner, en dator och två portabla hårddiskar, varav en var full av skadlig programvara.

I förhör har kinesiskan uppgett att en vän sagt åt henne att åka från Shanghai till USA och besöka presidentens golfklubb i Florida där hon skulle få träffa någon i presidentens familj. Nu misstänks hon för olaga intrång och för att ha ljugit för federala myndigheter.

President Trump ska inte ha befunnit sig på golfklubben när incidenten skedde.

Källa:
Kinesisk kvinna gripen på Trumps golfklubb Mar-a-Lago


  • Publicerad:
    2019-04-03 07:00