Den mångkulturella staden Malmö förärades igår kväll med ytterligare ett ”klankrig”. Sent igår kväll deltog upp emot 200 personer i ett slag på en parkeringsplats i Oxie, strax utanför Malmö.

Två personer har gripits och fyra personer skadades, varav tre fördes till Universitetssjukhuset i Malmö med ambulans. Ingen av de tre ska ha fått allvarliga skador. Akutmottagningarna har spärrats av för att förhindra att några ska försöka ta sig in och fortsätta angreppen. Ett stort antal personer befinner sig utanför akuten.

Enligt polisen i Skåne började bråket på parkeringsplatsen i Oxie vid 19-tiden. Ett stort antal personer, från vad som av polisen beskrivs som två olika släkter, angrep varandra med knivar, slagträn och brädor och ett 30-tal poliser skickades till platsen för att stoppa slagsmålet.

”Från början var det tio personer som angrep fyra andra och misshandlade dem bakom Oxie centrum. Sedan gick djungeltelegrafen och som mest var det omkring 200 personer på platsen från båda sidorna”, säger Hans Nilsson som är vakthavande befäl på Skånepolisen till DN.se.

Polisen i Skåne förbereder sig nu för att ytterligare personer kan vara på väg till Oxie från andra håll i Sverige. Den kommendering som befinner sig på Malmöfestivalen kan komma att kopplas in när festivalen är slut senare i natt.

 


  • Publicerad:
    2012-08-19 16:44