VALKAMP. Kosmopoliten Niklas Bernstone besökte Motståndsrörelsens valarbetare i Kungälv och filmade en diskussion som uppstod. Klippet har nu fått 129 000 visningar.

Det var under förrförra helgen som den Kungälvsbaserade fotografen Niklas Bernstone stötte ihop med Nordiska motståndsrörelsens valkampanjsaktivister i Kungälv. Detta i samband med det lyckade torgmötet där Fredrik Vejdeland höll tal.

Bernstone filmade sitt möte med motståndsmännen, som kom att uppmärksammas av bland annat Kungälvs-Posten efter att Bernstone laddat upp klippet på sin Facebook.

— Jag vill inspirera andra att våga prata med oliktänkande, och samtidigt avdramatisera de här människorna. Varken NMR eller SD ska bemötas med tystnad, säger Bernstone till Kungälvs-Posten.

Klippet har i skrivande stund fått cirka 129 000 visningar och 175 kommentarer. Merparten av kommentarerna är positiva, och personer som uppenbarligen är Motståndsrörelsens politiska motståndare ser fördelar med att hålla ett sansat samtal.

”Vi måste alltid FÖRSÖKA snacka med ALLA, oavsett hur omöjligt det kan verka. Allt handlar om trovärdighet, och den byggs via uthållighet. Här bevisar du att det faktiskt kan gå att snacka, även med den man inte skulle tro det om. Grymt BRA jobbat Nick!”, skriver exempelvis en person.

Bernstone berättar mer för Kungälv-Posten:

— Kommentarerna har hittills bara varit positiva. Folk har reagerat på mitt sätt att föra dialog på ett lugnt och sakligt sätt och jag hoppas att tillvägagångssättet att använda en skylt med lite humor kan ge ringar på vattnet och inspirera andra att våga ta kontakt och samtala. För mig är det ett egenvärde att stå upp och säga vad jag tycker och rent generellt är civilkurage en bristvara i samhället. Alla fokuserar bara på sig, men det är faktiskt vår generation som är de vuxna nu och det är vi som måste stå upp för det samhälle vi vill ha. Jag har bott i Kungälv i elva år och känner ett ansvar för att det ska vara ett bra ställe för mina barn att växa upp på. Det handlar om ansvar, säger Niklas.

I senaste avsnittet av Studio Bothnia berättar Robert Eklund och Simon Holmqvist om ett liknande konstruktivt samtal med en politisk motståndare i Boden.

— Det är förstås rätt smart av henne. Då kan hon kritisera oss för vad vi verkligen står för, istället för att bara attackera halmgubbar, kommenterade Holmqvist händelsen.

Se Bernstones klipp nedan:

Även om den lokala lögnpressen uppenbart försöker att vinna politiska poänger på spridningen av klippet menar Kungälvsbon och kommunfullmäktigekandidaten Fredrik Vejdeland att det i slutändan bara är ett bevis för Motståndsrörelsens relevans.

— Kungälvs-Posten försöker naturligtvis göra propaganda av detta, men det vore helt absurt att säga att detta skulle vara någon vinst för dem. 130 000 visningar bekräftar bara att vi är intressanta och relevanta och att Niklas Bernstone blir intressant och relevant först när han lägger upp ett samtal med Nordiska motståndsrörelsen, säger Vejdeland.


  • Publicerad:
    2018-08-27 21:38