NÖJE. Som bekant blev stora delar av Norrland helt bestörta av de hemska klistermärkena i Umeå. Nu har ytterligare klistermärken från Nordfront klistrats upp på judiska föreningen i Umeå.

Det var inför årsdagen av den så kallade förintelsen som någon hade klistrat upp klistermärken på skylten till den judiska församlingen i Umeå som hela historien började. Lokalmedia rapporterade med storslagna rubriker om ”nazistmärken över David-stjärnan”.

Den mediala uppmärksamheten ledde troligtvis till att någon eller några såg det som en utmaning att besöka judiska församlingens lokal igen för att klistra upp ytterligare hemska klistermärken. Föga förvånande skapade även denna ”nazistattack” helsidor i den folkfientliga norrländska judepressen.

Skärmdump från VK.

Den här gången gjordes dessutom ett TV-inslag där Carinne Sjöberg, ordförande för judiska föreningen i Umeå gjorde ett uttalande. Här påpekar Sjöberg sin utsatthet på grund av sin judiska bakgrund. Hon säger bland annat att det är horribelt och vill att fler ska sluta upp bakom föreningen och tillsammans sätta stopp för allt hat och intolerans. Att några klistermärken antagligen inte är början på en andra ”förintelse” utan snarare den vanliga soppan på en spik bekymrar dock inte de norrländska medierna.

Ännu en skärmdump från VK, här klöser Carinne Sjöberg ner ”hatet”.

Givetvis har händelsen polisanmälts och den judiska föreningen i Umeå kommer troligtvis att ordna bevakningskameror. Huruvida denna åtgärd kommer att förhindra fler upprörande klistermärkes-attacker återstår att se i denna norrländska klistermärkesvendetta.

Nordfront kommer givetvis att fortsätta följa utvecklingen av dessa rafflande händelser.


  • Publicerad:
    2017-02-27 09:30