INRIKES. Trots att polisen uppgav att de arbetat hårt med att förebygga narkotika på Emmabodafestivalen har närmare 460 fall av misstänkta narkotikabrott anmälts. Detta innebär att festivalen nu har slagit rekord i anmälda narkotikabrott två år i rad.

Polisen uppges ha arbetat hårt med att försöka förebygga att Emmabodafestivalen, som tog slut under lördagen, blev en knarkfest – men misslyckades.

— Vi har haft en särskild ledningsstruktur för vårt arbete och fler regionala resurser på plats, säger Malena Grann, biträdande kommenderingschef.

Men trots allt förebyggande arbete kom det in 460 anmälningar om narkotikabrott under festivalveckan, vilket är en ökning från fjolårets 384. Ökningen gör att anmälningarna för andra året i rad uppnår rekordsiffror.

Enligt Grann uppges en av orsakerna vara att det funnits organiserade grovt kriminella personer som varit inne på festivalområdet och försett besökarna med narkotika. Polisen ser dock rekordet av anmälningar som någon slags seger från deras sida eftersom att ökningen av narkotikabrotten delvis kan bero på en ökad polisnärvaro, vilket i sin tur bidrog till att man kunde upptäcka fler av dem.

Sammanlagt har fyra personer frihetsberövats och två häktats i fall som gäller narkotikaanvändning. I ett av dessa fall ska även ett vapen hittats i en persons bostad. Men förutom narkotikabrott ska det bland annat även ha skett ett antal anmälningar om brott mot knivlagen.

Källa:
Emmabodafestivalen slår knarkrekord för andra året i rad


  • Publicerad:
    2018-07-30 19:45