USA. Minst nio personer har skadats då en knivbeväpnad man gått till attack på en skola i delstaten Ohio. Skottlossning ska ha hörts på plats, men källor menar nu att det var skolans säkerhetspersonal som sköt ihjäl gärningsmannen.

ohiostatepolice

På Ohio State University, som är delstatens största med närmare 60 000 studenter, försökte en gärningsman först att köra över personer med sin bil innan han gick till attack beväpnad med kniv.

— Jag satt på lektion när jag hörde sirenerna och alla fick ett sms med varningen. Någon sa att de hörde skottlossning, säger ett vittne.

Polisens insatsstyrka var snabbt på plats och stängde av området samt omringade ett garage i närheten av campus. Två personer fördes senare iväg i handfängsel, men polisen menar att det rör sig om en ensam gärningsman.

Skottlossningen som det rapporterats om i media skylldes först på gärningsmannen. Men det är med stor säkerhet skolans säkerhetspersonal som låg bakom den då de genom att öppna eld mot gärningsmannen med sina vapen kunde stoppa fler personer från att komma till skada.

Källa:

Skolattacken: Anföll med slaktarkniv – sköts till döds


  • Publicerad:
    2016-11-28 20:40