UTRIKES. En polisstation i Paris attackerades under torsdagen av en man, beväpnad med en kniv. Enligt uppgifter ska den beväpnade mannen ha ropat ”Gud är stor”. Mannen sköts sedan ihjäl av polisen. Händelsen inträffade på årsdagen av Charlie Hebdo-attentatet.

Hebdo_minnesnummer

Det var ungefär samtidigt som Frankrikes president, Francois Hollande, höll tal till ett stort antal medlemmar av antiterrorstyrkorna vid polisens högkvarter i Paris som en beväpnad man attackerade en polisstation i Paris. Mannen ska ha varit beväpnad med en kniv och han ska även ha varit försedd med något som såg ut att vara en bombväst eller ett bombbälte. Enligt uppgifter visade det sig sen att bältät som mannen bar på var fejk.

Attacken ska ha inträffat på årsdagen av Charlie Hebdo-fallet och polisstationen som attackerades låg i Goutte d’Or i norra Paris, bara bara några kilometer norr om platsen där Charlie Hebdo-attentatet inträffade. Enligt uppgifter ska den beväpnade mannen ha skrikit ”Gud är stor” samtidigt som han försökte ta sig in på polisstationen. Polisen sköt senare ihjäl gärningsmannen.

Det var den 7 januari förra året som tidningen Charlie Hebdos redaktion utsattes för ett terrorattentat där 11 personer miste livet. Även en judisk matbutik attackerades och fyra personer sköts ihjäl. Även tre poliser miste livet i attacken. Tidningens redaktion har efter händelsen flyttats till en hemlig ort.

Källa:
Knivman ihjälskjuten på årsdag i Paris


  • Publicerad:
    2016-01-07 22:05