BROTT. På onsdagskvällen knivskars en person till döds på en parkering i Helsingborg. Några timmar senare sprängdes en bil som stod parkerad utanför en moské ungefär en kilometer från mordplatsen.

Det senaste dygnet har det återigen varit oroligt i Helsingborg. Vid 18-tiden på onsdagskvällen blev en man i 30-årsåldern knivskuren på en parkering utanför en livsmedelsbutik i området Planteringen. Senare under kvällen avled mannen av sina skador.

Vittnesuppgifter tyder på att det ska ha förekommit någon form av bråk på parkeringen innan mannen knivskars. Polisen sökte av området med helikopter och hundpatruller. Om det handlar om en eller flera gärningspersoner är i skrivande stund oklart.

Senare på kvällen grep polisen en misstänkt person.

— Han blev gripen på annan plats i Helsingborg, inte i det direkta närområdet. I detta läget vet vi inte vad han har haft för roll, men han är misstänkt för inblandning, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen.

Polisen har senare bekräftat att den gripne är en man i 25-årsåldern som nu misstänks för mord.

Samtidigt blev polisen tvungna att spärra av akutmottagningens entré vid Helsingborgs lasarett för att vårdverksamheten överhuvudtaget skulle kunna fortsätta.

— Vi är där i förebyggande syfte, det har samlats en hel del människor som vi uppfattar som bekanta till den skadade. Vi är där för att undvika en allvarlig ordningsstörning, berättade Lundqvist.

Några timmar senare vid midnatt exploderade en sprängladdning i en bil ungefär en kilometer från mordplatsen. Bilen stod parkerad utanför en moské och förstördes i explosionen.

Ägaren till fordonet är imamen som är verksam i moskén, och han bekräftar för SVT att händelsen fångades på film.

— Moskén har övervakningskamera och på filmen kan man se hur två personer springer från platsen, säger han.

Polisen kan i nuläget inte säga om det finns något samband mellan de två händelserna.

Källa:
Man mördad i Helsingborg


  • Publicerad:
    2020-01-30 14:15