INSÄNDARE. En läsare kommenterar i den här insändaren gårdagens skjutning i Tyskland där två personer strök med när en man öppnade eld mot en synagoga.

Insändare

Det här är en insändare. Åsikterna som framförs i insändaren behöver inte nödvändigtvis fullt ut delas av Nordfront eller Motståndsrörelsen.

Vill du som läsare av Nordfront tycka till om något i en insändare? Skicka då insändaren till redaktionen@nordfront.se

Igår sköts två personer ihjäl när en ensam gärningsman öppnade eld mot en synagoga i Tyskland. Trots att många omständigheter kring skjutningen var oklara så var många medier snabba med att dra sina slutsatser och peka finger mot nationalsocialismen. Detta är minst sagt obehagligt.

Även om gärningsmannen visar sig vara en övertygad nationalsocialist så vore det fel att dra alla nationalsocialister över en kam och påstå att alla har skuld och borde straffas för det inträffade. Att vara fördomsfull och generalisera mot en grupp är ju inte rätt.

Istället för att skuldbelägga och hata är det viktigt att civilsamhället nu sluter upp och visar kärlek till alla fredliga nationalsocialister som inte tycker att det är en bra idé att skjuta på synagogor.

Med tanke på risken för polarisering som finns är det särskilt viktigt att judar lägger band på sig och inte försöker plocka några billiga politiska poäng på den här tråkiga händelsen. Det vore osmakligt om ni skulle utnyttja händelsen på det viset. Och ni judar är inte de enda som drabbas av sånt här, det drabbar alla grupper. Egentligen är det nog faktiskt nationalsocialister som drabbas värst när sådant här händer och mörka krafter piskar upp ett hat mot dem.

Så det sista vi behöver just nu är mer judisk agitation mot nationalsocialister. Om nationalsocialister drivs in i ett djupare utanförskap kan de bli radikaliserade och då kan vi få se fler sådana här tråkiga händelser. Alla bör därför uppmana sina judiska bekanta att rycka på axlarna åt detta och gå vidare.

Det är också viktigt med perspektiv och sans och balans här. Två liv är ändå bara två liv. Det dör dagligen mer människor inte bara i trafiken, utan också i badkar, av övervikt och förkylning. Det här är vetenskapligt bevisat. Så den här skjutningen är verkligen ingen stor grej att haka upp sig på. Samhället tål att det finns nationalsocialister och de som säger något annat är oärliga demagoger som borde tystas så de inte förvärrar situationen.

Att förbjuda nationalsocialismen för att kanske 1 nationalsocialist av 10.000 begår en sådan här handling vore mer absurt än att förbjuda övergångsställen eftersom människor ibland blir påkörda där.

Slutligen: Jag tycker att vi borde fråga oss vad den här skytten har varit med om? Hans liv kan inte ha varit lätt. Har någon bank blåst honom på pengar genom räntefiffel? Varifrån kommer den här ilskan?

Oavsett hur det ligger till med detta är det nu viktigt att han får en rättvis rättegång och att samhället kan förlåta honom och hjälpa honom på fötterna igen så snabbt som möjligt.

#InteAllaNazister <3


  • Publicerad:
    2019-10-10 10:40