FILIPSTAD. Migrationsverket har sedan tidigare 600 asylboendeplatser i Filipstad. Nu vill de utöka antalet bostäder med 400 platser till med hjälp av privata aktörer. Kommunalrådet vill att man avbryter upphandlingen omgående.

Migrationsverket som har sedan tidigare 600 asylplatser i Filipstad vill nu, med hjälp av privata aktörer, utöka antalet bostäder för asylsökande med ytterligare 400 platser. Kommunalrådet i Filipstad är dock missnöjd med Migrationsverkets beslut och kräver att de omgående avbryter upphandlingen.

— Vi begär att upphandlingen ska avbrytas omgående och att det genomförs en dialog mellan Migrationsverket och kommunen, säger det socialdemokratiske kommunalrådet Per Gruvberger till Svt.

”Det är inte rimligt att en liten kommun med begränsade resurser skall tvingas till ett mycket stort mottagande. Vi kommer inte att klara samhällsservice när antalet asylplatser, genom upphandlingar av tillfälliga boenden, i stort sett fördubblas” står det bland annat i skrivelsen som han tillsammans med kommunchefen Claes Hultgren skrivit till Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson och migrationsminister Tobias Billström.

— Vi klarar inte att ha fler asylplatser och söker ett samarbete med Migrationsverket. Vi har påpekat det här tidigare utan att få något gehör från verket, fortsatte Gruvberger.

Källa:
Kommunalråd vill stoppa fler asylboenden


  • Publicerad:
    2014-08-13 16:15