HOMOLOBBYN Ulricehamns kommun har på sin officiella Facebook gått ut och förnekat att Kjell Rindar ska hålla möte på Pride imorgon. Detta efter att affischer om ett sådant möte spridits i staden.

Kjell Rindar är en ökänd pedofilapologet och profil inom den svenska gayrörelsen. Trots att han under tidigt 1990-tal, då han var ordförande för RFSL, skrev under ett dokument som uttryckte att ”pedofilen skänker kärlek och ömhet” har han bland annat fått invigningstala på Stockholm Pride 2011. Det var också Rindar som erkände att RFSL samarbetat med pedofilernas lobbygrupp som kallade sig Pedofila arbetsgruppen.

I Ulricehamn där prideveckan just nu pågår ska någon natten mot idag ha affischerat om att Rindar ska tala på lördag vid kommunhuset. Temat för talet uppges vara ”Är tiden inne nu?” och hänvisa till huruvida det är dags för HBTQP-rörelsen att mer öppet omfamna pedofili igen.

Idag gick dock Ulricehamn kommun ut på sin officiella Facebook och förnekade att Rindar ska tala på Pride. RFSL Sjuhärad har i sin tur delat inlägget som indirekt tar avstånd från deras tidigare riksordförande. Kommunens inlägg meddelar också att ett stort antal prideflaggor, i folkmun mer känt som skamfanor, har blivit ”stulna” från kommunens flaggstänger under natten.

En Nordfront-läsare har skickat in bilder från Ulricehamn som visar hur affischerna som gjorde reklam för Rindars påhittade pridemöte i Ulricehamn såg ut.

Foto: Nordfront
Foto: Nordfront

Tycker du att dessa affischer ser trovärdiga eller förfalskade ut? Diskutera i kommentarsfältet!