Söndagen den 23 september kunde vi läsa i norsk media om att det hade uppstått bråk mellan 15 – 20 anti-rasister” och Motståndsrörelsens aktivister i Byåsen, Trondheim. Efter att de tre aktivisterna släppts av norsk polis så har vi nu mottagit en rapport från ansvarig gruppchef.

Hej Stefan! Det verkar som att du haft ett par hektiska dagar, vad är det som skett?

Jo, det var på söndagseftermiddagen som det bankade på dörren. Jag och en kamrat hade precis kommit hem från en vandring i skogen. Utanför dörren stod där cirka 40 kommunister och bägge ledarna från Revolusjonær Kommunistisk Ungdom och Tjen Folket.

Eftersom jag höll på att ta av mig kläderna från vandringen så öppnade min kamrat dörren och började prata med dem. De uppförde sig såklart mycket hotfullt, på grund av deras numerära överläge, och kom med ett flertal verbala hot.

Affisch riktad mot Stefan Lund från Motståndsrörelsen. Pixlad av Adressa.no.

Affisch riktad mot Stefan Lund från Motståndsrörelsen. Pixlad av Adressa.no.

 
Något som du kan precisera så här i efterhand?

Ja, de sa bland annat att de skulle slå sönder min hund och att jag skulle jagas ut ur Norge.

Vad hände sedan?

Tja, vi ansåg läget som mycket hotfullt så vi bestämde oss för att jaga bort dem. Vi sprang ut i trädgården varpå tumult uppstod. En drös av nyss så benhårda ”anti-rasister” kom att söka skydd hos mina grannar, varpå de ringde sina föräldrar så att de kunde hämta upp dem där. Några andra sprang iväg. Vi genomsökte området och såg till att det inte fanns några kvarvarande som strök omkring.

Enligt fiendemedia sades det att vapen kom att beslagtas?

Ja, i och med att de var 40 personer så tog jag med mig en kniv ut.

Och därefter anlände polisen?

Det stämmer, de kom till platsen beväpnade och lade ner oss på marken samtidigt som vi hade pistoler riktade emot oss. De höll oss arresterade i 24 timmar.

Blev någon av kommunisterna arresterade?

Nej, det var bara vi som blev trakasserade, uthängda och hotade i vårt eget hem. Det skall dock nämnas att två av kommunisterna fick köras till sjukhus.

På Nrk.no stod det att en dator beslagtagits, stämmer det?

Ja, då vi kom hem upptäckte vi att de hade gjort en husrannsakan och beslagtagit min dator, telefon och kamera. Detta hade vi inte blivit informerade om på polisstation, så vi bestämde oss för att bege oss tillbaka och anmäla stölden.

Väl på plats påstod polisen att detta var något som de brukade göra då folk blivit attackerade i sina hem.

Tack Stefan för att du tog dig tid att svara på våra frågor! Vi får väl anta att du vid detta lag är så skärrad att du lägger ner livet som politisk aktivist?

Ja, nog är nog! Nu lämnar jag kampen! Nej men allvarligt talat så biter inte hot och de smutsiga metoder som våra motståndare använder sig utav på oss. Vi är mer motiverade än någonsin!

De kan välja hur de vill få ut sitt budskap, men då måste de också ta konsekvenserna av det! Vi är inte pacifister och vi kommer att fortsätta att kämpa för vår sak!

Genom kamp till seger!

Externa länkar:

Adressa.no: Løslot nazister

Nrk.no: Tre personer arrestert i politiaksjon på Sverresborg

Adressa.no: Antirasister havnet i slåsskamp med nynazister

Nrk.no: De 3 nynazistene i Trondheim er løslatt


  • Publicerad:
    2012-09-25 18:20